Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Atraisa rokas komandas līderiem

Kristers Zoriks: ir vieglāk spēlēt, ja laukumā ir vēl viens uzbrukuma organizētājs.

Grūtā situācijā labāko sniegumu līdzšinējā sezonā parādīja VEF Rīga basketbolisti, kuri ar pārliecinošu pirmo uzvaru FIBA Čempionu līgas grupā uzlabojuši arī izredzes sasniegt pārspēles par dalību turnīra otrajā posmā. "Aizsardzība bija līmenī. Ne brīdi nešķita, ka viņi šo spēli varētu salauzt ar individuālo aktivitāti vai kopējo enerģiju," pēc 71:51 uzvaras pār ambiciozo Francijas klubu Limoges komandu paslavēja vefiešu galvenais treneris Jānis Gailītis.

Lai gan iepriekšējā nedēļa VEF Rīga bija sportiski veiksmīga ar divām uzvarām Latvijas – Igaunijas līgā, ārpus spēlēm situācija bija smaga, jo ar Covid-19 inficējās un kādu laiku nevarēja trenēties vairāki spēlētāji, arī pamata centra uzbrucējs Nisīrs Brūkss, kurš gan izgāja laukumā, bet varēja spēlēt vien īsus laika nogriežņus. Tas gan neliedza viņam būt produktīvam zem abiem groziem, kur slaidais amerikānis ar savu ierasto aktivitāti bieži vien apsteidza atlētiskos pretiniekus no Francijas kluba – viņam bez astoņiem punktiem šajā spēlē arī desmit atlēkušās bumbas. 

Vēl viens nozīmīgs papildinājums VEF Rīga sastāvā bija saspēles vadītāja Glena Kozija atgriešanās pēc vairāku sezonu pārtraukuma. Amerikānis pats varbūt arī neaizvadīja savu labāko spēli, trāpot vienu no vienpadsmit metieniem, tomēr atraisīja rokas citiem aizsardzības spēlētājiem, īpaši jau Kristeram Zorikam. "Man tagad ir daudz vieglāk spēlēt, jo laukumā ir vēl viens, kurš var organizēt spēli, ņemt bumbu savās rokās, veidot pick’n’roll sadarbības," neslēpa Latvijas izlases aizsargs.

VEF Rīga aizsardzībā izdevās piespiest konkurentus uzbrukt no grūtām situācijām, kas dramatiski ietekmēja viņu precizitāti metienos. Rīdzinieki paši savas iespējas uzbrukumā izmantoja, trāpot trīspadsmit tālmetienus un visus 16 izpildītos soda metienus.

Iegūtais divdesmit punktu pārsvars ir solīds handikaps pirms komandu otrās spēles Francijā, ja turnīra finiša taisnē nāksies salīdzināt savstarpējo spēļu bilanci.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi