Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

ASV un Serbijas basketbolisti svin trešos panākumus Pasaules kausā

ASV basketbola izlase trešdien Manilā svinēja trešo uzvaru trijās Pasaules kausa spēlēs. Arī Serbijas basketbolisti svinēja trešo uzvaru, bet Gruzija ar otro uzvaru nodrošināja vietu labāko 16 komandu skaitā, saglabājot cerības uz medaļām.

C grupas spēlē Filipīnās ASV ar 110:62 (31:12, 31:21, 25:16, 23:13) sagrāva Jordāniju.

Amerikāņiem 22 punktus un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja Entonijs Edvardss, 13 punktus guva Bobijs Portiss un 12 - Džerens Džeksons, abiem sakrājot arī pa sešām zem groziem izcīnītām bumbām. Punktus guva visi 12 komandas spēlētāji.

Jordānijai rezultatīvākais ar 20 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Rondejs Holiss-Džefersons, bet desmit punktus guva Fredijs Ibrahims.

Otrā cīņā plkst.15.40 par otro vietu grupā un tiesībām cīnīties par medaļām tiksies Grieķija un Jaunzēlande.

C apakšgrupā ASV ir trīs uzvaras, Jaunzēlandei un Grieķijai divās cīņās ir pa vienai uzvarai, bet Jordānija cietusi trīs zaudējumus.

B grupā Filipīnās Serbija ar 115:83 (30:20, 26:19, 27:26, 32:18) pārspēja Dienvidsudānu.

Uzvarētāju rindās 25 punktus guva Nikola Jovičs, 23 punkti un deviņas rezultatīvas piespēles komandas kapteiņa Bogdana Bogdanoviča kontā, bet 17 punktus un desmit atlēkušās bumbas sakrāja Nikola Milutinovs.

Āfrikas komandas labā 21 punktu guva Kaculs Joks, 17 punktus pievienoja Nuni Omots, bet 12 punktus - Marials Šajoks.

Plkst.15 šajā grupā laukumā dosies Puertoriko un Ķīna.

Serbijai ir trīs uzvaras trijās spēlēs, pa uzvarai guvušas Puertoriko divos mačos un Dienvidsudāna trīs cīņās, bet Ķīnai ir divi zaudējumi.

F grupā Okinavā Gruzija ar 70:59 (24:19, 18:4, 17:21, 11:15) apspēlēja Venecuēlu.

Uzvarētāju rindās Tornike Šengelija izcēlās ar 25 gūtajiem punktiem, bet Goga Bitadze 11 punktiem pievienoja 11 atlēkušās bumbas, kā arī spēli beidza ar +/- rādītāju +11.

Venecuēlas vienībā 16 punktus un 12 atlēkušās bumbas sakrāja Nestors Kolmenaress, 12 punktus guva Hosē Materāns, bet desmit punktus un septiņas rezultatīvas piespēles sakrāja Heislers Giljens.

Plkst.14.30 šajā grupā cīnīsies Slovēnija ar Kaboverdi.

Slovēnija ir uzvarējusi abos mačos, Gruzijai ir divi panākumi trijās spēlēs, Kaboverde izcīnījusi vienu uzvaru divos mačos, bet Venecuēla piedzīvojusi trīs zaudējumus.

G apakšgrupas spēlē Džakartā, kas sāksies plkst.12.45 pēc Latvijas laika un tiešraidē būs vērojama "Go3 Sport" kanālā, Brazīlijas un Kotdivuāras cīņā noskaidrosies Latvijas otrā pretiniece labāko sešpadsmitnieka grupu turnīrā.

Finālturnīra 32 komandas ir sadalītas astoņās apakšgrupās. Katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas turpinās cīņu par 1.-16.vietu, bet trešās un ceturtās vietas ieguvējas cīnīsies par 17.-32.vietu.

A, B, C un D apakšgrupas komandas cīnās Filipīnās, E un F apakšgrupas izlases spēlē Japānas pilsētā Okinavā, bet G un H apakšgrupu cīņas notiek Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā. Labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkosies "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

Pasaules kausa finālturnīrā tiks noskaidrotas septiņas Parīzes olimpisko spēļu turnīra dalībnieces, kā arī vēl 19 valstsvienības, kuras kopā ar piecu reģionu priekškvalifikācijas sacensību uzvarētājām nākamvasar cīnīsies par pēdējām četrām ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi