Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

ASV basketbolisti neatstāj nekādas izredzes itāļiem un spēlēs pusfinālā

Latvijas izlases nākamo pretinieku cīņā ASV basketbolisti otrdien Manilā Pasaules kausa basketbolā ceturtdaļfinālā apspēlēja Itāliju.

Latvijas basketbolistu nākamo pretinieku cīņā ASV ar 100:63 (24:14, 22:10, 37:20, 17:19) sagrāva Itāliju.

Uzvarētāju rindās ar 24 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Mikels Bridžess, 18 punktus guva Tairīss Halibērtons, bet 12 punktus - Ostins Rīvss.

Itālijai 18 punktus guva Simone Fontekio, bet 11 punktus - Stefano Tonuts.

Uzvarētāji daudz precīzāk izpildīja gan divpunktu (61%:43%), gan trīspunktu (47%:18%) metienus, kā arī uzvarēja cīņu zem groziem (51:33).

Bumbu biežāk pārķēra itāļi (10:7), bet bloķētu metienu vairāk bija amerikāņiem (6:2).

Itālija šajā spēlē vadībā bija vien pirmajā ceturtdaļā, kad pēc Stefano Tonuta trīspunktnieka panāca 6:4 un pēc Tonuta divpunktu metiena - 8:7.

Trīs sekundes pirms pirmās ceturtdaļas beigām Paolo Bankēro pirmoreiz panāca desmit punktu pārsvaru Itālijai (24:14), rezultāta starpībai vairs nekļūstot mazākai par desmit punktiem.

20 punktu pārsvaru amerikāņi 17.minūtē sasniedza pēc Bankēro bumbas trieciena grozā no augšas (38:18), 30 punktu starpību - 25.minūtē pēc Brendona Ingrema divpunktu metiena (66:36), bet 40 punktu - 34.minūtē pēc Tairīsa Halibērtona tālmetiena (92:51).

ASV pusfinālā tiksies ar trešdienas mača Latvija - Vācija uzvarētājiem, bet Itālija cīņā par 5.-8.vietu tiksies ar trešdienas spēles zaudētājiem.

Itāļi finālturnīru sāka ar uzvaru pār Angolu (81:67), pēc tam situāciju sarežģīja zaudējums Dominikānai (82:87), taču trīs uzvaras pēc kārtas - pār Filipīnām (90:83), Serbiju (78:76) un Puertoriko (73:57) - deva vietu ceturtdaļfinālā. Amerikāņi uzvarēja Jaunzēlandi (99:72), Grieķiju (109:81), Jordāniju (110:62) un Melnkalni (85:73), tikai pēdējā mačā zaudējot Lietuvai (104:110).

ASV izlases līderis šajā finālturnīrā ir Entonijs Edvardss, bet itāļiem - Simone Fontekjo, tāpat interesantu divcīņu solīja abu centra spēlētāju Džerena Džeksona un Nikolo Melli pretstāve. Zīmīgs mačs bija NBA aizvadītās sezonas labākajam debitantam Paolo Bankēro, kurš Itālijā tiek vērtēts pretrunīgi, jo tēva dzimtenes vietā izvēlējies pārstāvēt ASV.

No 14 savstarpējām spēlēm 12 līdz šim bija uzvarējuši amerikāņi. Pēdējo reizi itāļi uzvarēja 1978.gadā, kad turpat Filipīnās bija pārāki pasaules čempionāta otrajā posmā.

Jau ziņots, ka dienas pirmajā ceturtdaļfināla spēlē Serbijas izlase ar 87:68 apspēlēja Lietuvu.

Serbija pusfinālā tiksies ar Kanādas - Slovēnijas mača uzvarētāju, bet Lietuva cīņā par piekto vietu cīnīsies ar šīs spēles zaudētāju.

Divas labākās Eiropas izlases meistarsacīkšu turnīra tabulā izcīnīs tiesības piedalīties Parīzes olimpiskajās spēlēs.

Pirmo divu posmu spēles notika Filipīnās, Japānas pilsētā Okinavā un Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā. Labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkojas "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

Pasaules kausa finālturnīrā tiek noskaidrotas septiņas Parīzes olimpisko spēļu turnīra dalībnieces, kā arī jau zināmas vēl 19 valstsvienības, kuras kopā ar piecu reģionu priekškvalifikācijas sacensību uzvarētājām nākamvasar cīnīsies par pēdējām četrām ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi