Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Ankarā Latvija pret turnīra galvenajiem favorītiem

Efes Pilsen Pasaules kausa izcīņas pusfināla spēle ar Horvātijas komandu parādīs, kā Latvijas basketbola valstsvienībai sokas ar iepriekš pamanīto kļūdu labošanu. Mačs Ankarā sāksies plkst.18.30.

Horvātijas izlase Ankarā spēlējošo komandu sešniekā līdz šim atstājusi vislabāko iespaidu. Lielisks ir saspēles vadītājs Roko Leni Ukičs, spēles ritmu labi koriģē Zorans Planiničs, savus punktus samet Žalgiris sastāvā Rīgā bieži spēlējušais Marko Popovičs, zem groza braši cīnās Mario Kasuns un Krešimirs Lončars. Mačā ar Vāciju horvāti apliecināja klasi, no otrās ceturtdaļas sākuma līdz pat mača beigām nepielaižot pretiniekus tuvāk par 10 punktiem (galaiznākums 75:62).

"Horvātu spēli paanalizējām un treniņā akcentējām dažas nianses. Vēl būs videoseanss. Bet skatīsimies, kāds būs taktisko nodomu izpildījums," valstsvienības galvenais treneris Ķēstutis Kemzūra pēc rīta treniņa atgādināja, ka laukumā ar labiem nodomiem un precīu plānu vien nepietiek. Vai aina būs labāka, nekā spēlē ar Maķedoniju? Garantijas neesot, taču tiekot darīts viss nepieciešamais, lai komandas sniegums uzlabotos. "Piektdien bija labs, intensīvs treniņš. Visi saprot, ka spēle jāuzlabo un ir gatavi to darīt."

Uz jautājumu par problēmām aizsardzībā Ķ.Kemzūra atbildēja, ka Latvijas komandai laba aizsardzība sākoties no laba uzbrukuma. "Maķedonijai spēles sākumā neiemetām no izdevīgām pozīcijām, bija daudz kļūdu, kuru dēļ pretiniekiem izdevās ātrie uzbrukumi. Pret tiem aizstāvēties grūti. Protams, slikti, ka komanda nespēja saņemties, jo pret angļiem tieši ar labu aizsardzību panācām lūzumu."

Otrajā pusfinālā plkst.21.00 spēkosies Maķedonija - Vācija. Vācieši būs mūsu pretinieki Eiropas čempionāta grupas turnīrā. "Iespējams, spēlēt ar viņiem šeit nebūtu labi, taču psiholoģija var nostrādāt visādi. Bet nav ko daudz lauzīt galvu, jo pretiniekus tik un tā neizvēlamies," Kemzūra aicināja koncentrēties spēlei, nevis izdevīgāko variantu rēķināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi