Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VEF Rīga otro reizi sezonā uzvar Ogri

Latvijas čempionvienība VEF Rīga sestdien Pafbet Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) spēlē jau otro reizi šajā sezonā uzvarēja Ogri.

"VEF Rīga" mājās ar 83:76 (20:15, 29:23, 19:19, 15:19) pieveica "Ogri".

Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 21 punktu, piecām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm bija Armands Šķēle. Kails Almans pievienoja 14 punktus un četras rezultatīvas piespēles.

"Ogres" komandā 28 punkti un piecas rezultatīvas piespēles Andrē Terela Vokera rēķinā, kamēr vēl desmit punktus guva pieredzējušais Kaspars Bērziņš un Renārs Magone.

Spēle iesākās ar Kristera Zorika bloku pret Bērziņu, bet neilgi pēc tam Zoriks otrā laukuma pusē arī atklāja rezultātu. Pēc nepilnām četrām nospēlētām minūtēm Šķēles un Arta Ates tālmetiens panāca jau +8 (10:2), bet ceturtdaļas izskaņā Bērziņš divreiz pēc kārtas iemeta tālmetienus, sadeldējot lielo starpību (14:11). Ceturtdaļas galotnē abas komandas izpildīja vairākus neprecīzus metienus, pēc desmit minūtēm rezultāta tablo vēstot - 20:15.

Otrajā ceturtdaļā mājinieki "Ogres" precīzajam divpunktu metienam atbildēja ar trim tālmetieniem (29:18), bet nepilnu minūti vēlāk Šķēle iemeta ceturto "vefiešu" tālmetienu pēc kārtas. "Ogre" grozam uzbruka nesekmīgi, bet ceturtdaļas vidū mājinieki jau bija vadībā ar 38:21. Pēcāk "vefieši" laukumā laida rezervistus, bet "Ogre", pateicoties Vokera sniegumam pēc puslaika bija iedzinējos ar -11 (38:49).

Trešajā ceturtdaļā "Ogre" vairākkārt attālinājās līdz -14, tomēr desmit nospēlētās minūtēs spēja iemest tikpat cik "vefieši", tāpēc rezultāta starpība palika nemainīga (57:68). Noslēdzošo trešdaļu apņēmīgāk iesāka viesi un ar pieciem pēc kārtas gūtiem punktiem panāca jau -6 (62:68). Kristapa Dārgā divpunktu metiens starpību samazināja vēl par diviem punktiem, bet īsi pēc tam Šķēle atbildēja ar precīzu tālmetienu.

Pateicoties Šķēles sniegumam, pēdējās desmit minūtes "VEF Rīga" iesāka ar desmit punktu pārsvaru (76:66), taču īsi pēc tam tas pieauga vēl par dažiem punktiem (79:66). Pēdējās minūtēs "Ogre" pretiniekus nepārsteidza un galvaspilsētas komandai zaudēja jau otro reizi šajā sezonā.

Pirms šī mača "VEF Rīga" bija uzvarējusi visās piecās līdz aizvadītajās līgas spēlēs, pēdējā duelī ar 95:54 sagraujot līgas pastarīti "Latvijas Universitāti" (LU). "VEF Rīga" basketbolistiem šī bija pirmā spēle pēc dramatiskā viena punkta zaudējuma trešdien savā laukumā FIBA Čempionu līgā pret "Strasbourg".

"Ogre" atšķirībā no iepriekšējās sezonas pirmajās piecās spēlēs jau divreiz paspējusi zaudēt. Sezonas atklāšanas cīņā tieši pret "vefiešiem" nācās piekāpties savā laukumā ar 63:81, bet nedēļu vēlāk mājās ar 76:83 tika zaudēts "Ventspilij", šīs sezonas Latvijas komandu rangā ieņemot trešo vietu. Pēdējās divās spēlēs pret LU un "Liepāju" gan svinētas uzvaras.

Plkst.17 "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" ("Valmiera Glass"/ViA) šīs pilsētas olimpiskajā centrā uzņems LU vienību. Spēli no Vidzemes pārraidīs kanāls "Best4Sport TV".

Vēl vienā cīņā Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga vadītā un Jāņa Kaufmaņa pārstāvētā Tallinas "Kalev"/"Cramo" plst.17 uzņems "Parnu Sadam".

"VEF Rīga" ar sešām uzvarām tikpat spēlēs turnīra kopvērtējuma tabulā ieņem pirmo vietu, bet "Ogre" ar bilanci 3-3 ir septītajā pozīcjā 13 komandu konkurencē.

Līdz 5.decembrim paredzētas 30 spēles Latvijas komandu starpā. Tikmēr savu miniturnīru izspēlēs arī septiņas Igaunijas komandas.

LIBL trešās sezonas pamatturnīrā 13 komandām plānots aizvadīt divu apļu turnīru, pēc kura notiks izslēgšanas spēles - ceturtdaļfināla sērijas un "Final Four" turnīrs.

LIBL čempionātā 2020./21.gada sezonā piedalīsies 13 komandas - sešas Latvijas vienības - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī septiņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/TLU un "TalTech".

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils", bet 2019./2020.gada sezona palika nepabeigta, Covid-19 pandēmijas dēļ pārtrauktajā pamatturnīrā pirmo vietu ieņemot "VEF Rīga", otro - "Ogrei", trešo - "Kalev"/"Cramo" un ceturto - "Ventspilij".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi