Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

VEF Rīga mājās apspēlē Mazura vadīto Tartu komandu

VEF Rīga otrdien Pafbet Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) spēlē savā laukumā pieveica sava kādreizējā galvenā trenera Nikolaja Mazura vadīto Tartu Universitāte/Maks & Moorits komandu.

"Vefieši" svinēja panākumu ar 89:77 (16:17, 28:12, 17:29, 28:19).

Spēli ar 8:0 izrāvienu pēc Tomāša Pavelkas diviem gūtiem punktiem ceturtajā minūtē sāka viesi, taču līdz ceturtdaļas beigām mājinieki jau bija pietuvojušies tikai viena punkta attālumā (16:17), bet otrās ceturtdaļas sākumā pabeidza izrāvienu, pirmoreiz izvirzoties vadībā un pēc Deniela Hemiltona diviem gūtiem punktiem pabeidzot 9:0 izrāvienu ar 20:17 vadību.

Puslaika beigās "VEF Rīga" bija tikusi jau līdz 15 punktu vadībai, puslaiku ar precīzu trīspunktu metienu 26 sekundes pirms tā beigām pabeidzot Robertam Bērziņam, - 44:29.

25.minūtē Māris Gulbis ar vēl vienu trīspunktu metienu panāca lielāko pārsvaru spēlē - 54:38, taču jau ceturtdaļas beigās mājinieku pārsvars bija vien trīs punkti - 61:58.

22.minūtē pēc Andrija Vojnaloviča tālmetiena Tartu basketbolisti bija vien punkta attālumā (63:64), taču turpinājumā nelielu vadību noturēja "VEF Rīga".

25 punktus un astoņas rezultatīvas piespēles uzvarētāju rindās sakrāja Kristers Zoriks. 16 punktus un astoņas atlēkušās bumbas pievienoja Anrijs Miška, 13 punkti, septiņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles Hemiltona kontā, bet 11 punktus guva Bērziņš.

Pretinieku rindās ar 29 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām izcēlās Vojnalovičs, 13 punktus un sešas rezultatīvas piespēles pievienoja Olivers Sūrorgs un 12 punktus, kā arī deviņas rezultatīvas piespēles - Merts Rosentāls.

"VEF Rīga" ar divām uzvarām četrās spēlēs turnīra tabulā ieņem vien desmito vietu, bet Tartu basketbolisti ar trim uzvarām piecos mačos ir sestie.

Rīdzinieki sezonu sāka ar negaidītu zaudējumu 93:98 "Liepājai", pēc tam tika izcīnīta uzvara 100:81 pār "Ventspili", bet iepriekšējā cīņā ar 71:81 tika atzīts turnīra favorītes "Prometey" pārākums. Tartu vienība sezonas ievadā uzvarēja trīs mačos pēc kārtas, pārspējot Tallinas "Kalev"/"Audentes" (72:80), Tallinas "TalTech" (81:69) un Hābnēmes "Viimsi" (87:76), bet pēdējā spēlē nācās piekāpties līgas debitantei "Keila" (69:89).

Mazura vadītajā komandā produktīvākais sezonas ievadā bija bijis talantīgais slovāku centra spēlētājs Tomāšs Pavelka, kurš vidēji mačā bija guvis 14,5 punktus, izcīnījis 12,5 atlēkušās bumbas un bloķējis 3,0 metienus. Rīdziniekiem savukārt ar savu pieredzi lielāko artavu bija devis Māris Gulbis, kuram caurmērā vienā spēlē bija izdevies gūt 18 punktus un izcīnīt 3,5 bumbas zem groziem.

Latviju turnīrā pārstāv sešas komandas - "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Latvijas Universitāte", ""Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja". Igaunija ir pārstāvēta ar deviņām komandām - "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Tallinas "Kalev"/"Cramo", Tallinas "TalTech", Raplas "Avis Utilitas", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/"Audentes", Hābnēmes "Viimsi" un jaunpienācēja "Keila". Tāpat turnīrā sacenšas arī Ukrainas komanda "Prometey. Ukrainas vienība LIBL sacensībās piedalās pirmoreiz.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad piedalījās 15 komandas. "Final 4" turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pērn par LIBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Hābnēmes "Viimsi", bet bronzas godalgas izcīnīja "Parnu Sadam".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi