Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

VEF Rīga FIBA Čempionu līgas spēlē cieš zaudējumu pret Šteinberga pārstāvēto Manrezas Baxi

Latvijas čempionvienība VEF Rīga otrdien Spānijā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas mačā piekāpās latvieša Mārča Šteinberga pārstāvētajai Spānijas komandai Manrezas Baxi.

F grupas mačā "VEF Rīga" zaudēja ar 59:88 (18:25, 11:22, 17:27, 13:14).

"Vefieši" ne reizi mača laikā nebija vadībā, mājiniekiem spēli sākot ar 21:8 izrāvienu un mača gaitā pakāpeniski palielinot pārsvaru.
 
Rīgas komandā rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Māris Gulbis, bet pa astoņiem punktiem sakrāja Nasirs Brukss un Džamārs Eibramss, abiem sakrājot attiecīgi 11 un sešas atlēkušās bumbas.
 
Mājinieku komandā Šteinbergs nedaudz vairāk nekā 17 minūtēs guva sešus punktus, realizējot visus trīs divpunktu metienus.
 
Rezultatīvākie mājiniekiem ar 22 punktiem bija Džeriks Hārdings un Huans volē, kurš sakrāja arī septiņas atlēkušās bumbas. 15 punkti tika Eliasam Valtonenam.
 
Otrā grupas spēlē Limožas CSP mājās ar 67:68 (16:22, 24:14, 17:16, 10:16) piekāpās Lisabonas "Sporting".
 
Mājiniekiem 12 punktus un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja Dezi Rodrigess, bet viesiem ar 17 punktiem izcēlās Ārons Brusārds.
 
Pēc divām spēļu kārtām pa divām uzvarām ir "Sporting" un "Baxi", pa diviem zaudējumiem - "VEF Rīga" un CSP.
 
Pagājušajā nedēļā "VEF Rīga" mājās ar 76:89 zaudēja Lisabonas basketbolistiem, bet Manrezas vienība izbraukumā ar 76:73 guva virsroku pār Limožas komandu.
 
Spānijas meistarsacīkstēs "Baxi" ir uzvarējusi vienā no trim spēlēm. 21 gadu vecais spēka uzbrucējs Šteinbergs, sākot savu otro sezonu šajā klubā, izpelnījies stabilu vietu rotācijā un šajos mačos vidēji 17 minūtēs guvis 8,3 punktus un izcīnījis 3,0 atlēkušās bumbas.
 
Pretinieku komandā spēlē arī amerikāņu centra spēlētājs Džastins Hamiltons, kurš 2013.gadā pusi no sezonas pavadīja "VEF Rīga" rindās.
 
"VEF Rīga" vietējā čempionātā ir aizvadījusi divus mačus pret Kurzemes komandām. Vispirms tika piedzīvots negaidīts zaudējums 93:98 "Liepājai", bet pēc tam izcīnīta uzvara ar 100:81 pār "Ventspili".
 
1998.gada Spānijas čempione Manrezas komanda iepriekšējā sezonā ACB regulārajā čempionātā ieņēma septīto vietu, bet izslēgšanas turnīra apstājās pirmajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā. Čempionu līgā Šteinberga pārstāvētā vienība aizcīnījās līdz finālam, kurā atzina Tenerifes basketbolistu pārākumu.
 
Sacensību formāts paliek nemainīgs - 32 komandas sacenšas astoņās grupās pa četrām vienībām. Grupu uzvarētājas uzreiz iekļūst astotdaļfinālā, bet otrās un trešās vietas ieguvējas 2023.gada janvārī cīnīsies "play-In" sērijā.
 
Ceturtdaļfinālā komandas aprīlī aizvadīs dueļus līdz divām uzvarām, bet sezona noslēgsies ar "Final Four" turnīru maijā.
 
Šosezon Jāņa Gailīša vadītās komandas pieteikumā FIBA Čempionu līgai ir Džamārs Eibramss, Artis Ate, Rihards Berkolds, Roberts Bērziņš, Nasirs Brukss, Raivo Butirins, Iļja Gromovs, Māris Gulbis, Deniels Hemiltons, Emīls Krūmiņš, Anrijs Miška, Pēteris Pinnis, Kristers Zoriks, Alberts Putāns un Vitālijs Zotovs.
 
"VEF Rīga" komanda šajās sacensībā piedalās ceturto sezonu, 2020./2021.gada sezonā sasniedzot FIBA Čempionu līgas pamatturnīra otro posmu, bet pērnajā sezonā - turnīra "play-in" stadiju.
 
Maijā Spānijas pilsētā Bilbao notikušajā finālčetrinieka turnīrā triumfēja Spānijas klubs Tenerifes "Lenovo".
 
2021./2022.gadā tika izspēlēta turnīra sestā sezona. Par čempioniem pirmajos gados tika kronēti Tenerifes "Lenovo", Atēnu AEK, Boloņas "Segafredo Virtus" un divreiz pēc kārtas - Burgosas "San Pablo" basketbolisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi