Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VEF Rīga FIBA Čempionu līgā vēlreiz lūko uzvarēt Rytas

VEF Rīga šodien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra ceturtajā spēlē mājās tiksies ar Lietuvas spēcīgo klubu Viļņas Rytas.

Apmeklētājiem slēgtā spēle "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19, bet tiešraidē to translēs kanāls TV6.

E apakšgrupas pirmajā savstarpējā spēlē rīdzinieki 8.decembrī Viļņā izsēja 17 punktu pārsvaru, tomēr vadību nosargāja un uzvarēja ar 85:81. Sezonas pirmajā mačā rīdzinieki dramatiski ar 75:77 zaudēja Francijas klubam Strasbūras SIG, bet pēc tam viesos ar 84:81 uzveica Grieķijas komandu "Peristeri".

Otrdien notika šīs grupas ceturtās kārtas pirmā spēle, kurā Strasbūras basketbolisti ar 79:76 pārspēja "Peristeri".

E grupā vadībā ar trīs uzvarām četros mačos ir SIG, otro vietu ar diviem panākumiem trīs cīņās ieņem "VEF Rīga", trešā ar vienu uzvaru trīs dueļos ir "Rytas", bet ceturtā ar vienu uzvaru četrās spēlēs - "Peristeri".

Pa šo laiku Viļņas klubs aizvadījis vienu spēli, kurā ar 59:78 tika atzīts Panevēžas "Lietkabelis" pārākums. Paralēli nedienām laukumā "Rytas" skāris arī Covid-19, pagājušajā nedēļā saslimot diviem kluba administrācijas pārstāvjiem.

Traumu un vīrusu vajātā Lietuvas galvaspilsētas komanda pagājušajā nedēļā pastiprināja sastāvu ar amerikāņu garo spēlētāju Kītu Bensonu, kurš jau iepriekš spēlējis šajos platuma grādos, kā arī savulaik trīs mačus aizvadījis Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

Rīdzinieki viesus no Viļņas uzņems kaujinieciskā noskaņojumā, jo pagājušajā nedēļā piedzīvoja pirmo zaudējumu Latvijas - Igaunijas Basketbola līgā, ar 58:72 atzīstot "Ogres" pārākumu. Vietējā čempionātā "VEF Rīga" uzvarējusi 11 no 12 spēlēm un Latvijas komandu grupā ieņem pirmo vietu. 

Viļņas "Rytas" Lietuvas čempionātā ar bilanci 7-5 ir trešajā vietā.

Iepriekš abas komandas tikās 2013./2014.gada sezonas ULEB Eirokausa kvalifikācijā, kur uzvaru svinēja lietuvieši. 

Iepriekšējā sezonā "VEF Rīga" debitēja FIBA Čempionu līgā, grupā ar vienu panākumu 14 spēlēs ierindojoties pēdējā vietā. Tikmēr Viļņas klubs spēlēja ULEB Eirokausā, kur apstājās "Top 16" kārtā. 

"VEF Rīga" Vecā kontinenta klubu turnīros iepriekšējo reizi piedalījās 2014./2015.gada sezonā, kad spēlēja ULEB Eirokausā.

Izslēgšanas turnīru sasniegs divas labākās komandas no katras apakšgrupas.

Čempionu līgas turnīrā tiek aizvadīta piektā sezona, un iepriekš no Latvijas šajās sacensībās piedalījusies vēl tikai "Ventspils" vienība. Pirmajā gadā ventspilnieki iekļuva izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, nākamajās divās sezonās grupā ierindojoties attiecīgi piektajā un sestajā vietā un turpinot cīņu FIBA Eiropas kausā.

Arī šogad tika plānotas sacensības četrās grupās pa astoņām komandām, no kurām četras labākās iekļūst nākamajā kārtā, taču Covid-19 pandēmija ir likusi organizatoriem pieņemt lēmumu par grupu samazināšanu uz pusi.

2019./2020.gada sezona Covid-19 dēļ tika pabeigta vien septembra beigās - oktobra sākumā, kad sacensību "burbulī" Atēnās par uzvarētāju kļuva Burgosas "San Pablo", kas finālā ar 85:74 apspēlēja mājinieku AEK.

"VEF Rīga" komandā startam FIBA Čempionu līgā pieteikti: Artis Ate, Arnolds Helmanis, Verners Kohs, Emīls Krūmiņš, Pēteris Salmiņš, Aigars Šķēle, Mārcis Vītols un Kristers Zoriks, amerikāņu basketbolisti Kails Olmens, Maikls Kaizers un Aizeja Pinjeiro, kā arī soms Aleksanders Madsens.

Komandu vada galvenais treneris Jānis Gailītis, viņam asistē Jevgeņijs Kosuškins un Dāvis Čoders, kā arī fiziskās sagatavošanas treneris Oskars Ernšteins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi