Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

VEF Rīga ar veiksmīgu spēli aizsardzībā izcīna pirmo uzvaru FIBA Čempionu līgas sezonā

Latvijas čempionvienība VEF Rīga otrdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas trešajā mačā svinēja pirmo uzvaru starptautiskajā sezonā, savā laukumā ar rezultātu 71:51 (14:11, 24:17, 21:13, 12:10) pārspējot Francijas komandu Limožas CSP.

Abām vienībām pirms šī mača bija divi zaudējumi un otrdien izcīnītā uzvara "VEF Rīga" komandai dod labākas izredzes kvalificēties nākamajam posmam.

Ar 18 punktiem "VEF Rīga" rindās izcēlās Kristers Zoriks, kurš realizēja pirmos sešus no kopumā septiņiem tālmetieniem. Anrijs Miška guva deviņus punktus, tāpat kā Džamārs Eibramss, kurš arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas. Ar astoņiem punktiem un desmit bumbām zem groziem atzīmējās Naisers Brukss, bet 8+4 šajos statistikas rādītājos bija Mārim Gulbim.

Francijas komandā 14 punktus guva Džavontē Hokinss.

Laukuma saimnieki atdeva kopumā 19 rezultatīvas piespēles, kamēr pretinieki vien septiņas. Tāpat Rīgas komanda bija krietni precīzāka aiz perimetra (41%/17%) un no soda metienu līnijas (100%/61%).

Rīdziniekiem pirmo grozu ar precīzu tālmetienu guva Kristers Zoriks, kurš pirmais šajā mačā izmainīja rezultātu uz tablo, bet vēlāk ar trīs nekļūdīgiem "sodiņiem" 6:0 panāca Džamārs Eibramss. Viesi vien trešās minūtes noslēgumā guva pirmos punktus no spēles, bet pēc tam Zoriks atbildēja ar tālmetienu - 9:2. Pirmo reizi no soda laukuma rīdzinieki punktus guva divas minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām (14:7), vēlāk pirmo desmitminūti noslēdzot ar 14:11 savā labā.

Neveiksmes pie groza apakšas liedza "VEF Rīga" komandai otrās ceturtdaļas sākumā noturēt vadību, pretiniekiem panākot izlīdzinājumu. Tomēr ceturtdaļas otrajā pusē precīzie tālmetieni, divi Deniela Hemiltona un viens Zorika izpildījumā, ļāva atgūt drošu vadību, bet Anrija Miškas trīspunktu gājiens deva 36:27 par labu laukuma saimniekiem. Miškam vēlreiz iekarojot grozu, pirmās 20 minūtes Jāņa Gailīša vadītā komanda uzvarēja ar 38:28.

Otro puslaiku "VEF Rīga" sāka ar veiksmīgu spēli aizsardzībā un turējās drošā vadībā līdz trešās ceturtdaļas otrajā pusē Limožas basketbolisti pāris uzbrukumos mājinieku pārsvaru samazināja līdz astoņiem punktiem (46:38). Māra Gulbja četru punktu gājiens un vēlāk pēc viņa piespēles Arta Ates izdarītais tālmetiens nedaudz noslāpēja pretinieku izrāvienu. Zoriks pievienoja vēl divus "trejačus" un pirms pamatlaika noslēdzošajām desmit minūtēm Rīgas komandai jau bija 18 punktu pārsvars (59:41).

Komandas aizvadīja mazrezultatīvu ceturto ceturtdaļu un arī tajā "VEF Rīga" bija nedaudz pārāka, uzvarot maču ar 20 punktu pārsvaru.

Vēl otrdien Mārcis Šteinbergs guva četrus punktus, kamēr Spānijas vienība Manrezas "Baxi" pretinieku laukumā ar 97:78 (32:26, 26:23, 18:16, 21:13) uzvarēja Lisabonas "Benfica".

Šteinbergs 14 minūšu un 23 sekunžu laikā realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem un abus divus soda metienus, bet netrāpīja savu vienīgo "trejaci". Viņa kontā bija arī viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle, viena piezīme, viena pārtverta bumba, pozitīvs +/- rādītājs (+5) un pieci efektivitātes koeficienta punkti.

Uzvarētājiem 22 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles bija Branku Badio.

F apakšgrupā trīs uzvaras trīs spēlēs ir Manrezas komandai, divi panākumi Lisabonas klubam, viena uzvara Rīgas basketbolistiem, bet trīs zaudējumi - Limožas vienībai.

Latvijas vienība FIBA Čempionu līgu sāka ar divām neveiksmēm, vispirms savā laukumā ar 76:89 zaudēja Lisabonas basketbolistiem, bet pēc tam ar 59:88 piekāpās "Baxi".Tikmēr Limožas komandas pirmajā mačā ar 73:76 atzina "Baxi" pārākumu, kam sekoja neveiksme pret "Sporting" ar 67:68.

Sacensību formāts paliek nemainīgs - 32 komandas sacenšas astoņās grupās pa četrām vienībām. Grupu uzvarētājas uzreiz iekļūst astotdaļfinālā, bet otrās un trešās vietas ieguvējas 2023.gada janvārī cīnīsies "play-In" sērijā.

Ceturtdaļfinālā komandas aprīlī aizvadīs dueļus līdz divām uzvarām, bet sezona noslēgsies ar "Final Four" turnīru maijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi