Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Valmiera/ORDO sastāvu papildina ar Latvijas U-20 izlases aizsargu un LBL čempionu Hāzneru

Par 2016.gada valsts čempioni basketbolā kļuvusī Valmiera/ORDO sastāvu papildinājusi ar Latvijas U-20 izlases aizsargu Eduardu Hāzneru, kurš aizvadītajā sezonā ar VEF Rīga komandu kļuva par Olybet Latvijas Basketbola līgas (LBL) uzvarētāju.

Vidzemes komanda vienošanos ar talantīgo aizsargu panākusi uz nākamajām divām sezonām.

Patlaban 20 gadu vecais Hāzners, kura augums ir 1,94 metri, sevi apliecinājis kā labu aizsardzības spēlētāju un snaiperi no tālās distances.

Iepriekšējā sezonā viņš VEF Rīga rindās LBL čempionātā piedalījās 16 spēlēs, vidēji laukumā pavadot 12 minūtes, gūstot 5,5 punktus un izcīnot 1,8 atlēkušās bumbas, turklāt tālmetienus realizējot ar 44,7% precizitāti, kas bija augstākais rādītājs līgā. Tiesa, līgas kopējai statistikai viņš gan nekvalificējās pārāk maz izmesto tālmetienu dēļ (21/47).

Savukārt VTB Vienotajā līgā viņš aizvadītajā sezonā rīdzinieku rindās piedalījās 13 spēlēs, bet spēļu prakses uzkrāšanas nolūkos astoņas spēles aizvadīja arī LBL otrās divīzijas čempionātā, pārstāvot VEF skola komandu, izceļoties ar vidēji spēlē 22,3 gūtajiem punktiem un 3,4 atlēkušajām bumbām, kā arī 1,9 rezultatīvām piespēlēm, no tālmetienu līnijas trāpot 48,5% raidījumu.

Vasaras sākumā Hāzners bija viens no trim Latvijas pārstāvjiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmsdrafta nometnē Adidas Eurocamp, bet vasaras turpinājumā viņš Latvijas U-20 izlases sastāvā piedalījās Eiropas čempionātā Grieķijā, kurā septiņos mačos izcēlās iemeta vidēji 8,1 punktu un izcīnīja 4,1 atlēkušo bumbu. Tiesa, Latvijas U-20 izlase izkrita no augstākās divīzijas, turnīrā ieņemot pēdējo - 16.vietu.

Jau vēstīts, ka otrdien Valmiera/ORDO savas rindas papildināja ar vienu no Latvijas U-18 izlases līderiem Anriju Mišku, kurš uz nākamo sezonu tiks izīrēts no Spānijas augstākās līgas (ACB) vienības Fuenlavradas Montakit.

Valmiera/ORDO komandu nākamajā sezonā trenēs Kristaps Valters, bet vienībai šobrīd ir spēkā esoši līgumi ar Jāni Kaufmani, Niku Jansonu, Edmundu Elksni, Rihardu Adiņu, Viktoru Iļjinu un Hāzneru, kā arī virkni Latvijas U-16 un U-18 izlašu kandidātiem - Mišku, Ojāru Bērziņu, Dāvidu Vīksni, Edgaru Kaufmani, Raineru Kalniņu, Ņikitu Zadvorniju, Jāni Kāpostu un Danielu Gersonu.

Valmiera/ORDO komanda 2016.gadā Roberta Štelmahera vadībā sensacionāli triumfēja Latvijas čempionātā, bet pērn ar treneri Uvi Helmani palika ceturtajā vietā.

Jaunajai Olybet Latvijas Basketbola līgas (LBL) sezonai plānots sākties jau nākamajā nedēļā, kaut šonedēļ vēl nemaz nav zināms galējais dalībnieku sastāvs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brynas pagarina vienošanos ar Indraši

Latvijas hokejists Miks Indrašis nākamsezon turpinās spēlēt Zviedrijas komandā Jēvles Brynas, kas šosezon uzvarēja Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā, ceturtdien pavēstīja vienība.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi