Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

TTT Rīga pauž gatavību startēt Eiropas kausa izcīņā

Latvijas čempionvienība basketbolā sievietēm _TTT Rīga _oficiāli paudusi gatavību nākamajā sezonā piedalīties Eiropas kausa izcīņas turnīrā, kas ir kontinenta otrās prestižākās klubu sacensības aiz FIBA Eirolīgas, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Rīgas klubs izmantojis iespēju un līdz 16. jūnija gala termiņam reģistrējies dalībai sacensībās. Tagad līdz 23. jūnijam tam jāapstiprina līdzdalība sacensībās un jānokārto pirmās finansiālās iemaksas.

TTT Rīga Eiropas sacensībās gatavojas atgriezties pēc trīs gadu pārtraukuma. No 1960. līdz 1982. gadam 18 reizes Eiropas čempionvienību kausu izcīnījušās TTT komandas mantinieces kopš neatkarības atgūšanas Eiropas klubu turnīros startējušas sešas reizes - divreiz Eiropas kausa izcīņā (2002. un 2007. gadā), kā arī četras reizes FIBA Eirolīgā (2008.-2011.gadā).

Savukārt līdz minētajam termiņam startam Eiropas Izaicinājuma kausā vīriešiem, kas ir kontinenta trešais prestižākais klubu turnīrs, reģistrējušies Latvijas klubi Ventspils, VEF Rīga un Liepāja/Triobet.

Tiesa, valsts čempioni Ventspils un vicečempioni VEF Rīga joprojām izskata iespējas startēt ranga ziņā otrajā nozīmīgākajā starptautiskajā klubu turnīrā Eiropas kausa izcīņā. Ventspilniekiem kā Latvijas čempioniem ir garantēta vieta Eiropas kausa pamatturnīrā, bet kluba vadība pirms pieteikšanās vispusīgi izvērtē visus līdzdalības aspektus. Savukārt VEF Rīga ir saņēmuši turnīra rīkotāju uzaicinājumu pieteikties Eiropas kausa izcīņai, taču pagaidām nav precizēts, vai komandai būs vieta starp 36 dalībniekiem.

Eiropas kausa izcīņas dalībniekiem pieteikšanās termiņš ir 20. jūnijs. Atkarībā no tā, kā veiksies sarunas ar Eiropas kausa rīkotājiem, klubi lems par līdzdalību Izaicinājuma kausa izcīņā. Tikmēr Liepāja/Triobet komanda, kas aizvadītās sezonas Latvijas čempionātā izstājās ceturtdaļfinālā, Eiropas līmeņa sacensībās gatavojas startēt pirmo reizi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi