Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

TTT Rīga: Atmaksāti 40% parādu; komanda spēlēs Douglas Baltijas līgā un FIBA Eirolīgā

Latvijas sieviešu basketbola komanda TTT Rīga ir nokomplektējusi komandu, atmaksājusi apmēram 40% parādu, pārējiem nosakot atmaksas grafiku, un spēlēs Douglas Baltijas līgā un FIBA Eirolīgā, ceturtdien pirmssezonas preses konferencē paziņoja kluba pārstāvji.

"TTT Rīga" jaunajā sezonā startēs divos turnīros - "Douglas" Baltijas līgā un FIBA Eirolīgā. Turklāt vietējā čempionāta mājas spēles tiks aizvadītas "Daugavas" sporta namā - zālē, kurā komanda spēlēja līdz 2008.gada decembrim, kā arī 2009.gada februārī un decembrī, bet Eirolīgas - ārvalstīs, preses konferencē informēja kluba vadība.

Kluba pastāvēšanu apdraudēja parādi.

"Starpsezonā notika sarunas par kluba pastāvēšanu. Iznākums ir pozitīvs, un sestdien klubam sāksies jaunā sezona," stāstīja "TTT Rīga" valdes priekšsēdētāja Gunta Baško.

"Komanda ir nokomplektēta un kaujas gatavībā. Paldies ģenerālmenedžerim Artūram Štālbergam un galvenajam trenerim Mārtiņam Gulbim par ieguldīto darbu," saka Baško.

Jautājumā par parādu atmaksu klubs ziņo, ka sadarbībā ar kreditoriem ir izveidots grafiks parādu atmaksai. Pašlaik atmaksāti apmēram 40% parādu, bet līdz pavasarim plānots saistības nokārtot pilnībā.

Izmaksu un citu iemeslu dēļ klubs mainīja arī treniņzāli, pārceļoties uz "Fēniksa" sporta zāli Šampēterī.

"Ieguldīts liels darbs, lai "TTT Rīga" turpinātu attīstīties un rādīt augstus rezultātus. Jauna mājvieta, vietējā un starptautiskā situācija, epidemiologu prasības - pirmajā treniņprocesa mēnesī gāja kā pa kalniem," par gatavošanos sezonai saka Štālbergs. "Kolektīvs saskārās ar šķēršļu virkni un pārvarēja to. Ja izturēsim pirmos mēnešus un turēsimies kopā kā dūre, panākumi neizpaliks."

"Svarīgākais vasarā paveiktais darbs - leģendāra kluba saglabāšana grūti prognozējamos apstākļos," saka Gulbis. "Gandarī meiteņu attieksme - manā vadībā viņām nav un nebūs viegli. Ticu visām 11 spēlētājām - iespēju sevi pierādīt došu visām. Nedomājam par nākamo nedēļu un mēnesi, tikai par rītdienu."

"Liels prieks, ka komanda turpina pastāvēt. Paldies par uzticēšanos un doto iespēju. Katra laukumā pavadītā diena ļauj justies arvien labāk," par atkalatgriešanos komandā saka spēlētāja Ieva Pulvere. "Komandā izveidojies ļoti labs mikroklimats. Treneri un spēlētājas ļoti gaida pirmo spēli. Tālāk dzīvosim dienu pa dienai, lai izdarītu visu, ko varam."

Basketboliste piebilda, ka pēc bērna piedzimšanas viņa nebija simtprocentīgi pārliecināta par atgriešanos profesionālajā basketbolā.

"Situācija izrādījās pateicīga - dēls ļāva izgulēties, jūlijā atsāku piedalīties valstsvienības treniņos, un "TTT Rīga" deva nākamo iespēju," saka viena no nepiekāpīgākajām Latvijas spēlētājām aizsardzībā. "Agrāk biju basketbolā līdz matu galiņiem - spēļu ierakstus noskatījos pat 15 reizes. Šobrīd mēģinu visu darīt atbrīvoti - ar svaigu galvu."

Vīzu un epidemioloģisko ierobežojumu dēļ tika atceltas četras ieplānotās pārbaudes spēles pret Minskas "Horizont" un Viļņas "Kibirkštis MRU". Pirmo reizi vēsturē tika aizvadītas četras spēles tikai pret Rīgas sporta skolu zēnu komandām.

Klubs vēsta, ka kluba vadība piedāvāja Matīsam Rožlapam kļūt par Gulbja asistentu, vienlaikus turpinot darbu ar junioru komandu "TTT juniores". Treneris izvēlējās Latvijas Universitātes piedāvājumu kļūt par galveno treneri. Šobrīd notiek sarunas ar vienu no Rīgas sporta skolām par fārmkluba izveidi, kam nākamajā gadā jābeidzas ar startu Baltijas līgā.

Vienība ziņo, ka Meganai Hafai pēc spraigās vasaras Amerikā nepieciešama atjaunošanās. Viņa un citas ārvalstu spēlētājas pēc atbraukšanas ir devušās obligātajā pašizolācijā, tāpēc pilnā sastāvā komanda treniņos būs tikai oktobra sākumā. Kaut arī spēkā esošo Covid-19 ierobežojumu dēļ oktobrī un novembrī pietrūks spēļu pret stipriem pretiniekiem, tā būs laba iespēja uzlabot savstarpējo sapratni laukumā, vēsta klubs.

Kluba pārstāvji bilst, ka "TTT Rīga" izrādīja interesi par viena sabraukuma rīkošanu Rīgā, taču finansiāli to atļauties nevar. Eirolīgas prasības paredz, ka spēļu zālei jābūt pieejamai sešas dienas pirms "burbuļa" sākuma. Tādu pieeju iespējams nodrošināt tikai "Arēnā Rīga", un tas maksā pārāk daudz.

Tā kā Eirolīgā iespējams pieteikt tikai divas spēlētājas bez Eiropas basketbola pilsonības, darbietilpīgs process ir bijusi spēlētāju meklēšana, izvēloties starp 150 aģentu atsūtītajiem piedāvājumiem, apzvanot trenerus un spēlētājas.

"Spējām noturēt divas ārzemju spēlētājas. Beigās parakstījām līgumus ar 11 spēlētājām, iekļaujoties plānotajā algu budžetā," apmierināta ir kluba vadība.

Rīdzinieces savu pirmo spēli jaunajā sezonā aizvadīs šajā nedēļas nogalē, kad mačā ar "Liepāja/LSSS uzsāks cīņas Baltijas Basketbola līgā.

"TTT Rīga" arī šosezon spēlēs FIBA Eirolīgas pamatturnīrā, kur C grupā ielozēta ar Skio "Famila" (Itālija), zvaigžņoto Jekaterinburgas UGMK un kā arī Spānijas vienības Žironas "Spar Citylift" un Sfintu Georges "ACS Sepsi SIC" no Rumānijas pāra uzvarētāju.

"TTT Rīga" aizvadītajā sezonā Eirolīgas pamatturnīrā apakšgrupā ieņēma pēdējo vietu starp astoņām komandām un izslēgšanas turnīram nekvalificējās. Rīdzinieces vēlāk triumfēja Baltijas Basketbola līgā un pēc Latvijas Sieviešu basketbola līgas pamatturnīra pārtraukšanas tika apstiprinātas par valsts meistarsacīkšu uzvarētājām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi