Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

TTT Rīga ar piecām izlases spēlētājām atgriežas Baltijas līgā

Latvijas čempionvienība sieviešu basketbolā TTT Rīga sastāvā dalībai nākamās sezonas turnīros iekļāvusi piecas Latvijas izlases spēlētājas, turklāt bez dalības Nordea Basketbola līgas (NBL) sacensībās tā atgriezīsies arī Baltijas Sieviešu basketbola līgā (BSBL), aģentūru LETA informēja klubs.

Sastāvā iekļautas piecas spēlētājas, kuras pagājušajā sezonā kļuva par Latvijas un NBL čempionēm - Anda Eibele, Laura Puriņa, Ieva Kūlīte, Kitija Laksa, Rūta Veidere, Ance Celmiņa un Baiba Eglīte. Līdzās viņām komandu pārstāvēs arī jau agrāk tajā spēlējusī Ieva Krastiņa, kā arī Kate Krēsliņa, Kitija Štolce un Anna Buša.

No šīm spēlētājām piecas - Eglīte, Kūlīte, Laksa, Krēsliņa un Krastiņa - šovasar palīdzēja Latvijas izlasei iekļūt 2015.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Krastiņa pagājušajā sezonā aizvadīja pirmo pilno sezonu FIBA Eirolīgā, 12 spēles vidēji 25,7 nospēlētajās minūtes gūstot 6,3 punktus un izcīnot 2,4 atlēkušās bumbas. Aizsardze Lietuvas kluba Viļņas Kibirkštis-Tiche-IKI sastāvā kļuva par Lietuvas čempioni, BSBL uzvarētāju un Lietuvas kausa ieguvēju.

Universālā aizsardze Krēsliņa RSU/Merks rindās pagājušajā sezonā nopelnīja bronzas medaļas NBL un Latvijas čempionātā, bet vasarā spēlēja arī Latvijas U-20 izlasē.

Štolce iepriekš pārstāvēja Kolibri Pepsi/47.vsk vienību un šovasar spēlēja Latvijas U-18 izlasē. Arī saspēles vadītāja Buša iepriekš aizstāvēja Kolibri Pepsi/47.vsk krāsas un spēlēja Latvijas U-18 izlasē.

Kā ziņots, nākamās sezonas Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā - NBL - piedalīsies septiņi Latvijas klubi. Tie ir TTT Rīga, Cēsis, RSU/Merks, Vega 1/Liepāja, Latvijas Universitāte (LU), TTT Juniores un Latvija U-16 izlases bāzes klubs. Salīdzinājumā ar pērno sezonu sacensībās vairs neplāno piedalīties Kolibri Pepsi/47.vsk.

Savukārt Igauniju turnīrā pārstāvēs piecas komandas - Tallinas Universitāte, Tallinas 1182, Tallinas Audentes, Raplas AmEst un Tartu Universitāte.

Pamatturnīra pirmajā aplī komandas no oktobra vidus līdz decembra viducim aizvadīs viena apļa turnīru, pēc to rezultātiem sadaloties divos sešiniekos. Turpinājumā abas grupas savā starpā aizvadīs divus apļus, ņemot līdzi arī visus pirmajā posmā iegūtos punktus.

Tikmēr Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) izslēgšanas turnīrā pavasarī piedalīsies četras labākās Latvijas komandas pēc NBL rezultātiem. Pusfinālā mačos un cīņā par bronzas medaļām spēles ritēs sērijā līdz vienas komandas diviem panākumiem, bet finālsērijā cīņas ritēs līdz trim vienas komandas panākumiem.

Jau vēstīts, aizvadītajā sezonā LSBL finālsērijā triumfēja TTT Rīga basketbolistes, kuras izcīnīja arī NBL titulu.

Savukārt BSBL turnīrā pagājušajā sezonā vienīgā Latvijas pārstāve bija RSU/Merks, kas nepārvarēja pirmo posmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi