Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgas 3x3 basketbola komanda ar uzvaru un zaudējumu uzsāk Pasaules tūres posmu Dohā

Rīgas 3x3 basketbola komanda piektdien ar uzvaru un zaudējumu uzsākusi Pasaules tūres pirmā posma sacensības Kataras galvaspilsētā Dohā, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas basketbolisti B grupas turnīra pirmajā spēlē ar 21:20 pārspēja "Edmonton" komandu no Kanādas.

Līdz 13:13 cīņa ritēja punkts punktā, abām komandām uzbrukumā darbojoties labāk nekā aizsardzībā. Tad "Rīgai" izdevās svarīgs izrāviens - 16:13 un 20:14, taču punktu mačam pielikt neizdevās. Kanādieši desmit sekundes pirms spēles beigām neizmantoja iespēju uzvarēt, no diviem soda metieniem iemetot vienu, un pēdējo vārdu teica Kārlis Lasmanis - 21:20.

Lasmanis guva astoņus, Nauris Miezis septiņus, Edgars Krūmiņš piecus un Agnis Čavars vienu punktu.

Otrajā dienas spēlē "Rīga" ar 17:18 piekāpās Nīderlandes "Amsterdam".

Pretinieki sāka ar 3:0, un tikai pēc pusotras spēlētas minūtes pirmo grozu guva rīdzinieki. Pēc diviem pēc kārtas precīziem tālmetieniem Nīderlandes vienība bija priekšā jau ar 8:3.

Rīdzinieki pārslēdzās uz tuvajiem metieniem, un tas nesa augļus. Pēc teicamas Lasmaņa piespēles Čavaram nekas cits neatlika kā iemest bumbu grozā no groza apakšas, panākot 7:8 un liekot pretiniekiem ņemt pārtraukumu.

Pēc Mieža trīspunktu gājiena "Rīga" pirmoreiz mačā izvirzījās vadībā - 12:11, taču arī turpinājumā nelielā vadībā priekšā pārsvarā bija nīderlandieši.

Pēdējai izspēlei latviešiem bija 2,3 sekundes, taču Lasmaņa divpunktnieks nebija precīzs - 17:18.

Miezis un Lasmanis guva pa septiņiem punktiem, Čavars - divus, Krūmiņš - vienu punktu.

Sestdien sava starpā tiekas abi "Rīgas" šodienas pretinieki, pēc kā arī kļūs zināms vietu sadalījums grupā.

Zaudējumu otrajā spēlē piedzīvoja arī pasaules ranga līdere Serbijas "Liman", kas ar 14:16 piekāpās Slovēnijas "Piran".

Grupas divas labākās komandas sestdien cīnīsies izslēgšanas turnīrā.

"Rīga" uz Kataru devusies iespējami labākajā sastāvā - Naurim Miezim, Lasmanim un Agnim Čavaram atkal pievienojies Edgars Krūmiņš, kuru pirms divām nedēļām Sanktpēterburgā notikušajā turnīrā aizstāja Artūrs Strēlnieks.

"Sanktpēterburgā Krūmiņu pietaupījām, lai neriskētu padziļināt mikrotraumu. Tagad veselība nostiprināta, bet par spēlētāja labo sportisko formu pārliecinājāmies pagājušās nedēļas beigās notikušajā Latvijas izlases dalībnieku pārbaudes turnīrā," saka Latvijas izlases un "Rīgas" treneris Raimonds Feldmanis.

"Kopā ar Latvijas Olimpiskās vienības speciālistiem izveidots gatavošanās plāns līdz pat 31.maijam, kad Grācā sāksies olimpiskais kvalifikācijas turnīrs. Treniņprocess notiek saskaņā ar šo plānu, un labākā sportiskā forma jāsasniedz vēlāk. Tas izpaudās arī Sanktpēterburgā, kur vismaz pirmajos mačos vīriem kājas nebija tik veiklas kā parasti. Tomēr uzvarēt gribas katrā spēlē, un tā komanda noskaņojas arī Dohas turnīrā," Feldmani citē LBS preses dienests.

Pasaules tūres pirmajā posmā piedalās faktiski visas iepriekšējās sezonas favorītu komandas, ieskaitot pasaules ranga līdervienību no Serbijas "Liman", kas izlikta ar pirmo numuru. Seko "Rīga", Serbijas "Ub", kā arī divas ASV komandas - "NY Harlem" un "Princeton".

Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) apstiprinātajā Pasaules tūres kalendārā patlaban vēl ir tikai viens turnīrs Ungārijas pilsētā Debrecenā, kas notiks augusta beigās.

Neoficiāli zināms, ka notiek pārrunas ar potenciālajiem posmu rīkotājiem, bet pagaidām Latvijas basketbolistu gatavošanās plānā ietvertas tikai oficiāli apstiprinātas sacensības. Pēc atgriešanās no Dohas paredzēta līdzdalība turnīrā Sanktpēterburgā, pēc tam treniņi un pārbaudes spēles Spānijā.

Jau ziņots, ka marta otrajā nedēļā Latvijas spēcīgākā 3x3 basketbola komanda "Rīga" Sanktpēterburgā izcīnīja uzvaru Vienotās Eiropas līgas sacensību pirmajā posmā.

"Rīga" ar Čavaru, Strēlnieku, Lasmani un Miezi sastāvā finālā ar 21:16 apspēlēja vietējo komandu "Tri Zvjozdočki", kuru reiz jau bija pārspējusi grupu turnīrā.

Pasaules tūres sacensības 3x3 basketbolā Dohā notiek tikai trīs mēnešus pēc iepriekšējās sezonas beigām.

Pērn decembrī Saūda Arābijas pilsētā Džidā "Rīga" komanda tika kronēta par 3x3 Pasaules tūres spēcīgāko komandu.

2017.gada 9.jūnijā 3x3 basketbols tika iekļauts olimpisko spēļu programmā, sākot ar Tokijas spēlēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi