Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ogres basketbolisti iekļūst Latvijas-Igaunijas līgas finālčetrinieka turnīrā

Pašmāju komanda Ogre sestdien nodrošināja vietu OlyBet Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas finālčetrinieka turnīrā.

Ogrēnieši savā laukumā ar rezultātu 85:59 (21:12, 16:15, 23:21, 25:11) pārspēja Tallinas TalTech vienību, divu maču summā uzvarot ar 166:146.

Laukuma saimniekiem neapturams bija Kristaps Dārgais, kurš guva 22 punktus un izcīnīja 18 atlēkušās bumbas, 18 punkti bija Edgaram Lasenbergam, 14 punktus guva un desmit rezultatīvas piespēles veica Rinalds Sirsniņš, bet desmit punkti bija Jānim Pozņakam.

Viesiem pa 14 punktiem guva Tomass Rādiks un Jāns Puidets.

Ogres basketbolisti otrajā ceturtdaļā iekrāja 14 punktu pārsvaru, bet puslaika pārtraukumā devās ar desmit punktu handikapu jeb plus četriem punktiem divu spēļu summā. Trešajā ceturtdaļā viesi atspēlējās un ogrēniešu pārsvars saruka līdz trim punktiem, kas nozīmēja, ka laukuma saimnieki summā bija iedzinējos. Tiesa, Latvijas komanda aizvadīja teicamu ceturto ceturtdaļu, kurā mājinieku pārsvars pārsniedza 20 punktus.

Pirmajā abu vienību cīņā Tallinā uzvaru ar 87:81 guva TalTech, līdz ar to Ogrei šodien bija jāatspēlē sešu punktu deficīts.

Ogrēnieši pusfinālā tiksies ar Ventspils un Pērnavas Sadam ceturtdaļfināla uzvarētāju.

Ogre regulārajā čempionātā ierindojās ceturtajā pozīcijā, bet TalTech basketbolisti palika piektie. Komandas savstarpējās spēlēs uzvaras dalīja uz pusēm, ogrēniešiem uzvarot viesos Tallinā 92:84, savukārt TalTech guva virsroku Ogrē 102:97.

Vēl divi pusfinālisti tiks noskaidroti svētdien - Latvijas čempione Ventspils pirmajā mačā viesos ar 83:80 uzvarēja Pērnavas Sadam, bet vicečempione VEF Rīga arī izbraukumā ar 90:65 apspēlēja Ervīna Jonāta pārstāvēto Raplas Avis Utilitas un spēra platu soli iekļūšanai finālčetriniekā.

Savukārt tikai svētdien ceturtdaļfināla dueli uzsāks Igaunijas čempione Tallinas Kalev/Cramo, kas spēkosies ar Tartu Universitāti.

Uzvarētāji divu spēļu summā kvalificēsies Final Four finālturnīram, kas 5. un 6.aprīlī notiks Igaunijas galvaspilsētā Tallinā. Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Apvienotās līgas pirmajā sezonā no Latvijas komandām ārpus izslēgšanas turnīra palika Jūrmala/Besafe un Latvijas Universitāte, kuras tik un tā ieguva tiesības sacensties vietējā čempionāta play-off. Savukārt sezonu jau noslēgušas Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola, Liepāja un Jēkabpils/SMScredit.lv.

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalījās 15 komandas, regulārajā turnīrā tām aizvadot divu apļu cīņas.

Pērn par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva Ventspils basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni VEF Rīga. Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas Kalev/Cramo, kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār Tartu Universitāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi