Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Stipendijas piedāvā ne vien Eiropa, bet arī Brazīlija

Ja nākamajā akadēmiskajā gadā gribat studēt vai nodarboties ar pētniecību ārzemēs, ir vērts ielūkoties stipendiju iespējās, ko Latvijas iedzīvotājiem piedāvā citu valstu valdības. Lielai daļai šo stipendiju programmu pieteikšanās termiņš ir tieši aprīlī.

Līdz 10. aprīlim iespējams pieteikties divām stipendijām Grieķijā - maģistrantūras vai doktorantūras studijām vai pētniecībai 10 mēnešu garumā, kā arī grieķu valodas un kultūras kursiem jau šovasar.

Līdz 16. aprīlim Latvijas augstskolu bakalaura, maģistrantūras un doktorantūras studenti, pētnieki un mācībspēki var pieteikties Igaunijas Arhimēda fonda piedāvātajām stipendijām studijām un pētniecībai Igaunijas augstskolās un dalībai igauņu valodas un kultūras vasaras kursos.

20. aprīlis ir iesniegumu pieņemšanas termiņš Flandrijas valdības piedāvātajai stipendijai, kas vienam Latvijas studentam, kurš ieguvis maģistra grādu un nav vecāks par 35 gadiem, ļauj 10 mēnešus studēt doktorantūras studiju programmā kādā no šī Beļģijas reģiona augstskolām.

Līdz 20. aprīlim iespējams pieteikties arī studiju un pētniecības stipendijām Ungārijas augstskolās un valodas vasaras kursos.

Savukārt 30. aprīlis ir pēdējais brīdis, lai pieteiktos Slovākijas valdības stipendijām studijām, pētniecībai, lekciju lasīšanai vai - kas interesanti - mākslas darbu radīšanai šajā valstī.

Tomēr viens no interesantākajiem piedāvājumiem ir iespēja piedalīties Brazīlijas stipendiju programmā Zinātne bez robežām, kurā uz finansiālu atbalstu var pretendēt bakalaura, maģistra studiju programmu studenti, kā arī pēcdoktorantūras un pieredzējuši pētnieki inženierzinātnēs, matemātikā, fizikā, ķīmijā, bioloģijā, medicīnā, datorzinātnēs, farmācijā u. c. jomās.

Pieteikšanās termiņš šīm pētniecības stipendijām ir 16. jūnijs.

Dažādu valstu valdību stipendijas Latvijā koordinē Valsts izglītības attīstības aģentūra, tāpēc pieteikumi lielākajā daļā gadījumu arī jāiesniedz šajā iestādē. Vairāk var uzzināt www.viaa.gov.lv, zvanot pa tālruni 67814331 vai rakstot e-pastu uz [email protected].

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi