Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Skolēni - hakeri nelegāli uzlabo savas atzīmes

Vācijas pilsētā Lībekā divi 19 gadus veci ģimnāzijas audzēkņi ielauzušies mācību iestādes centrālajā datorā, lai uzlabotu savas atzīmes, atsaucoties uz ārzemju medijiem, ziņo izglītības portāls un skolvadības sistēma E-klase.lv

Taču krāpšanās atklāta, un abiem tagad draud ne tikai izslēgšana no skolas, bet arī kriminālatbildība - par šādu noziegumu Vācijā paredzēts vairāku gadu cietumsods, raksta interneta ziņu vietne TheLocal. Pats neizprotamākais ir tas, ka abu hakeru sekmes jau tāpat bijušas itin labas, un viņiem nav bijis pamats bažām par skolas beigšanu.

Laikraksts Lübecker Nachrichten raksta, ka krāpšana atklājusies, kad vairāki skolotāji konstatējuši - diviem 19 gadus veciem audzēkņiem atzīmes, kas atrodamas skolas datorā, nesakrīt ar skolotāju pierakstos esošajām. Talkā saukti datordrošības speciālisti, kuri konstatējuši, ka notikusi nesankcionēta ielaušanās skolas datorā. Saskaņā ar instrukcijām, skolas pārstāvji par šo noziegumu bijuši spiesti ziņot policijai, kas uzsākusi lietas izmeklēšanu.

Ģimnāzijas direktors Rūdigers Bleihs sacījis, ka viņam audzēkņu rīcība liekas pilnīgi neizprotama, jo viņu atzīmes jau tāpat bijušas pietiekami augstas. Tas, ka abiem puišiem izdevies ielauzties datorsistēmā, direktoru nepārsteidz, jo viņi ne tikai bijuši itin zinoši šajās lietās, bet pat piedalījušies skolas iekšējā datortīkla uzlabošanā. "Taču līdz centrālajai datu bāzei viņiem tāpat neizdevās tikt," ne bez gandarījuma uzsvēris direktors.

Tomēr Šlēzvigas - Holšteinas federālās zemes datu aizsardzības centra eksperts Tilo Veikherts atgādinājis, ka viņš vēl 2011. gadā informējas federālās zemes izglītības ministriju, ka skolu datoru sistēmās ir drošības caurumi. " Skolēniem nesagādā lielas problēmas piekļūt datiem, kas paredzēti tikai skolu administrācijas pārstāvjiem," viņš norādījis, piebilstot, ka konkrētajā skolā datorsistēma izveidota absolūti nedomājot par drošības jautājumiem. The Local uzsver, ka šis ir pirmais gadījums federālajā zemē, kad pret skolēniem uzsākta krimināllieta par ielaušanos mācību iestādes datu bāzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi