Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Japānas valdība izsludina konkursu vispārizglītojošo skolu pedagogiem

Japānas vēstniecība Latvijā līdz 27.februārim pieņem pieteikumus konkursam uz Japānas valdības stipendiju vispārizglītojošo skolu pedagogiem 2013. gadam, portālu Diena.lv informēja Japānas vēstniecības Studiju informācijas nodaļas pārstāve Zaiga Stankeviča-Mača.

Japānas valdība un Japānas vēstniecība Latvijā sesto gadu piedāvā Latvijas vispārizglītojošo skolu pedagogiem stipendiju, kas sniedz iespēju sākot no 2013. gada kādā no Japānas augstskolām veikt pusotru gadu ilgu ar vispārizglītojošo skolu pedagoģiju saistītu pētījumu.

Šī ir iespēja iepazīt Japānu, paplašināt redzesloku un iegūt jaunu skatījumu uz savu specialitāti. Stipendijas saņēmējam tiks piedāvāts apgūt japāņu valodu un ar izglītības administrāciju, pedagoģijas metodēm vai specializēto priekšmetu apguvi saistītus mācību kursus, kā arī papildus apmeklēt mācību ekskursijas un praktiskās nodarbības.

Stipendija mācībām Japānā tiek piešķirta konkursa kārtībā, un tā ietver transporta izdevumus uz un no Japānas, universitātes mācību maksu, kā arī ikmēneša uzturnaudu, kas segs uzturēšanos Japānā. Stipendijas pretendentu izvēlas, izvērtējot iesniegtos dokumentus, rakstisko pārbaudījumu rezultātus un intervijas ar Japānas vēstniecības un Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvjiem.

No stipendijas kandidātiem tiek sagaidīta augsta personīgā un profesionālā motivācija mācīties Japānā un apgūt japāņu valodu, interese un zināšanas par Japānu, kā arī laba angļu valodas prasme. Japāņu valodas zināšanas nav obligātas. Stipendijas kandidātiem jābūt dzimušiem pēc 1978. gada 2.aprīļa, kā arī jābūt augstākai vai augstākai pedagoģiskai izglītībai, darba stāžs skolā 2013. gada 1.aprīlī - ne mazāks kā 5 gadi.

Līdz šim šo stipendiju saņēmuši četri Latvijas pārstāvji un divi no viņiem pašlaik turpina mācības Japānā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi