Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Bīstama tendence - skolēni mainās ar parolēm

Interneta ziņu vietne Eschoolnews.com atgādina, ka mūsdienu pasaulē bērnu pazemošana un aizskaršana (angliski to apzīmē ar vārdu bullying) no reālās vides pārcēlusies virtuālajā vidē, kur to pazīst ar terminu trolling. Aizvien biežāk bērnu vecāki vēršas pie skolotājiem sūdzoties, ka klasesbiedri viņu atvases pazemojuši sociālajos tīklos, publicējot aizvainojošus tekstus vai fotogrāfijas. Mainīšanās ar parolēm šādu iespējamību tikai palielina, norādījusi M. Vola.
Mūsdienās daudz tiek runāts par skolēnu kiberdrošību, taču amerikāņu speciālistu veiktais pētījums apliecina, ka paši skolēni tai nepievērš pietiekamu uzmanību, ziņo izglītības portāls un skolvadības sistēma E-klase.lv.

Skolēnu vidū izplatās bīstama tendence - jaunieši, kuri viens otram ir simpātiski, mēdz apmainīties ar parolēm.

"Viņiem liekas, ka šāda rīcība paaugstina viņu attiecību statusu. Taču attiecības mēdz mainīties, kāds ir neapmierināts un var izmantot svešu paroli, lai atriebtos bijušajai simpātijai," stāstījusi organizācijas Teen Contact, kas pēta pusaudžu paradumus, direktore Misija Vola. Viņa stāstījusi, ka daudzi skolēni atzīst - viņu Facebook, Twitter un citu sociālo tīklu paroles ir zināmas draugiem un draudzenēm. Pusaudži šādā veidā cenšas pierādīt, ka uzticas viens otram, taču nereti šāda rīcība var novest pie problēmām - gan īstermiņa, gan ilgtermiņa.

Jāpiebilst, ka šī tendence ir bīstama arī no cita aspekta - aizvien biežāk saziņa starp skolēniem un skolotājiem tiek organizēta, izmantojot modernās tehnoloģijas. Līdz ar to iespējamas situācijas, kad skolotājs patiesībā kontaktējas nevis ar kādu konkrētu audzēkni, bet viņa draugu vai draudzeni, kas tikusi pie attiecīgās paroles. Tādēļ speciāliste aicinājusi skolotājus regulāri atgādināt bērniem, cik bīstama var būt mainīšanās ar parolēm.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi