Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Zemestrīce Irānā un Irākā - nāvējošākā šāda veida katastrofa 2017. gadā

Zemestrīce, kas satricināja Irākas-Irānas pierobežas reģionu, nogalinot vismaz 400 cilvēkus un ievainojot vēl vairāk nekā 7 tūkstošus, ir postošākā šāda veida dabas katastrofa 2017. gadā.

Līdz šim gada nāvējošākā zemestrīce reģistrēta Meksikā septembrī, kur Mehiko pilsētā un apkārtnē bojā gāja 369 ļaudis. 

Šobrīd statistika liecina, ka Irānā gājuši bojā 395 cilvēki, bet Irākas ziemeļos, kurdu apdzīvotajā reģionā - vēl septiņi. Lielākais ievainoto skaits ir Irānā - vairāk nekā 6,5 tūkstoši, bet vairāki simti ievainoti arī Irākas teritorijā.

Irānas valsts medijs IRINN ziņo, ka pēc spēcīgās zemestrīces, kura bija jūtama arī Pakistānas, Kuveitas, Libānas un Turcijas teritorijās, sekojuši vismaz 145 pēcgrūdieni.

Šobrīd pilnā sparā rit glābšanas operācija. Al Jazeera reportieris ziņo, ka Irāna ļoti ātri mobilizējusi glābēju grupas, steigā tiek izveidoti lauka hospitāļi, bet gruvešu kaudzes tiek pārmeklētas ar smagās tehnikas palīdzību.

Irānas prezidents Hasans Rohanī oficiālā paziņojumā informējis, ka uz zemestrīces skarto reģionu nosūtīta ministru delegācija, kas pārraudzīs palīdzības sniegšanas operāciju.

Savukārt Irākas premjers Haiders al Abādi paziņojis, ka norīkojis civilās aizsardzības un palīdzības aģentūras "darīt visu, kas to spēkos, lai palīdzētu zemestrīcē cietušajiem pilsoņiem." 

"Mēs darīsim visu, ko spēsim, lai palīdzētu. Novēlu drošību visiem mūsu ļaudīm," Abādi paziņojis ierakstā vietnē Twitter.

Palīdzību sniegusi arī Turcija, uz Irāku nosūtot 20 cilvēku lielu glābēju grupu. 

Kamēr turpinās glābšanas operācija, varas iestādes jau brīdina, ka, pārmeklējot sagrauto ēku gruvešus, upuru skaits, visticamāk, pieaugs.

Top komentāri

Hm
H
Skumjas vestis un parsteidzosi,ka pat musdienas tehnologijas nav spejigas paredzet zemestrices,lai laudis varetu laikus sagatavoties dabas katasteofam,tadam,ka sim
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits