Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Turcijā nobloķēta piekļuve Charlie Hebdo mājaslapai

Turcijā piektdien nobloķēta piekļuve franču satīras žurnāla Charlie Hebdo mājaslapai un vairākām ar to saistītām tīmekļa vietnēm.

Charlie Hebdo publiskoja pravieša Muhameda karikatūras, ko daļa musulmaņu uzskatīja par apvainojošām.

Islāmistu uzbrukumā žurnāla redakcijai Parīzē 7.janvārī gāja bojā 12 cilvēki. Asiņainais slaktiņš šokēja visu pasauli un izraisīja plašas diskusijas par vārda brīvību.

Charlie Hebdo mājaslapas nobloķēšana, kā izskatās, ir daļa no pagājušā mēneša tiesas lēmuma nobloķēt vairākus desmitus tīmekļa vietņu, kuru saturs tika atzīts par apvainojušu reliģijai.

Turcijas tiesa nobloķējusi arī piekļuvi valsts pirmās ateistu biedrības mājaslapai, norādot, ka tā ir apvainojums reliģiskajām vērtībām, trešdien paziņoja Ateizm Dernegi (Ateistu biedrība).

Tīmekļa vietne Engelliweb.com, kas seko līdzi interneta cenzūrai Turcijā, vēsta, ka valstī pašreiz bloķēti aptuveni 67 000 tīmekļa vietņu.

Daudzas no tām ir pornogrāfijas lapas, bet nobloķēto tīmekļu vietņu sarakstā ir arī liels skaits politisko mājaslapu, sevišķi tās, kas saistītas ar kurdu nacionālistu kustību.

Pagājušajā gadā Turcijas varasiestādes nobloķēja mikroblogošanas vietni Twitter un sociālo tīklu YouTube, bet tiesa šo aizliegumu atcēla.

Starptautiskās preses un vārda brīvības organizācijas Reportieri bez robežām (Reporters sans frontieres - RSF) Pasaules preses brīvības indeksā Turcija atrodas 149.vietā no 180 valstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits