Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Sadursmēs Sīrijā divās dienās nogalināti 120 cilvēki

Sīrijas drošības spēkiem vēršoties pret protestētājiem, divu dienu laikā nogalināti vismaz 120 cilvēki, ziņo opozīcijas aktīvisti un cilvēktiesību aizstāvju organizācijas.

Sīrijas drošības spēki piektdien atklāja uguni uz protestētājiem, kas izgāja ielās vairākās pilsētās.

Pēc Sīrijas opozīcijas aktīvistu sniegtajām ziņām, piektdien nogalināti vismaz 95 cilvēki. Savukārt sestdien drošības spēki uzbrukuši vairākām bēru procesijām, kurās glabāti piektdien nogalināti cilvēki.

Pēc Londonā bāzētā Sīrijas Cilvēktiesību komitejas datiem kopš piektdienas nogalināto cilvēku skaits sasniedz vismaz 120.

Līdz piektdienai Sīrijas drošības spēki un civilās drēbēs ģērbti policisti bija nogalinājuši aptuveni 220 protestētājus, liecina Amnesty International rīcībā esošā informācija.

Eiropas Savienības (ES) ārpolitikas koordinatore Ketrīna Eštone sestdien nosodīja vardarbību Sīrijā, aicinot Damasku veikt politiskas reformas.

"[Demonstrantu] nogalināšana ir šokējoša un nepaciešama. Visi atbildīgie par šiem noziegumiem ir jāsauc tiesas priekšā un viņiem jāatbild par savu rīcību," teikts Eštones paziņojumā.

"Es aicinu Sīrijas valdību veikt dziļas politiskā reformas, sākot ar pamattiesību, pamata brīvību un likuma varas ievērošanu. Ir svarīgi, lai šīs reformas sāktos tagad un tiktu ieviestas pēc konkrēta grafika," teikts paziņojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits