Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Izraēla noraidījusi aicinājumus pārtraukt uguni

Izraēla noraidījusi 12 sabiedroto valstu kopīgajā paziņojumā izteikto aicinājumu uz 21 dienu noteikt uguns pārtraukumu Libānā, lai Izraēlas un islāmistu kaujinieku grupējuma Hizbullāh savstarpējās apšaudes nepāraugtu plašākā reģionālajā karā, vēsta BBC.

Šo kopīgo paziņojumu šonedēļ Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas sesijas kuluāros parakstījušas ASV, Austrālija, Eiropas Savienība, Francija, Vācija, Itālija, Japāna, Saūda Arābija, Apvienotie Arābu Emirāti, Apvienotā Karaliste un Katara. Atsevišķā paziņojumā atbalstīt uguns pārtraukšanu, lai ar diplomātiskiem līdzekļiem novērstu tālāku eskalāciju abās Izraēlas un Libānas robežas pusēs un ļautu civiliedzīvotājiem atgriezties mājās, kopīgi aicināja arī ASV prezidents Džo Baidens un Francijas prezidents Emanuels Makrons.

Izraēlas ārlietu ministrs Israels Kacs paziņojumā platformā X norādīja: "Nebūs uguns pārtraukšanas ziemeļos. Izraēla turpinās cīņu pret teroristu organizāciju Hizbullāh ar visu mūsu spēku līdz uzvarai un līdz iedzīvotāji droši varēs atgriezties savās mājās valsts ziemeļos."

Savukārt Izraēlas premjerministra Benjamina Netanjahu birojs paziņoja, ka premjerministrs neesot atbildējis uz starptautisko sabiedroto aicinājumu un pavēlējis Izraēlas aizsardzības spēkiem turpināt cīnīties ar "pilnu spēku" un atbilstoši plāniem. Arī karadarbība Gazā turpināšoties, līdz tiks sasniegti visi kara mērķi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits