Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ukrainas projekta Gribu dzīvot! ietvaros padevušies 220 krievi

Ukrainas projekta Gribu dzīvot! ietvaros līdz decembrim gūstā padevušies vairāk nekā 220 Krievijas karavīri un vēl vairāk nekā 1000 pieteikumu tiek izskatīti, vēsta laikraksts Financial Times.

"Krievijas leitnants Danils Alferovs ir izdarījis to, ko pārējai Vladimira Putina armijai, kas ir uzsākusi pilna mēroga iebrukumu Ukrainā, nav izdevies izdarīt - viņš ir sasniedzis Kijivas centru. Oktobrī, sēžot starp diviem Ukrainas militārās izlūkošanas virsniekiem, 27 gadus vecais Alferovs nosodīja savas valsts uzsākto neizprovocēto karu un paziņoja, ka viņš labprātīgi padevies," atsaucoties uz projekta "Gribu dzīvot!" pārstāvi, raksta "Financial Times".

Laikraksts vēsta, ka Maskavas militārās skolas absolvents palīdzējis padoties gūstā vēl 11 Krievijas militārpersonām, kas viņa vadībā cīnījās Hersonas apgabalā. Visi viņi padevās, piezvanot uz "Es gribu dzīvot" karsto tālruni.

"Financial Times" norāda, ka viņu padošanās, kas pazīstama kā operācija "Barynya GUR", arī nodrošināja Ukrainu ar vērtīgu izlūkošanas informāciju no kaujas lauka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits