Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

papildināts (17:50) - Putins liek veikt negaidītu kaujas gatavības pārbaudi

Krievijas prezidents Vladimirs Putins Rietumu un Centrālajā kara apgabalā licis veikt karaspēka kaujas gatavības negaidītu pārbaudi, trešdien pavēstījis aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

"Atbilstoši Krievijas Federācijas prezidenta rīkojumam šodien plkst.14 negaidīti pēc trauksmes aktivizēts Rietumu kara apgabala karaspēks, kā arī formējumi un kara daļas, kas ir dislocētas tā teritorijā, gaisa un kosmiskās aizsardzības, gaisa desanta karaspēka, tālās un militārā transporta aviācijas pavēlniecības," sanāksmē Aizsardzības ministrijā sacīja Šoigu.

"Virspavēlnieks izvirzījis uzdevumu pārbaudīt karaspēka spējas rīkoties, atrisinot krīzes situācijas, kas rada draudus valsts militārajai drošībai, terorisma apkarošanas, sanitāri epidemioloģiska un tehnogēna rakstura krīzes," sacīja ministrs. "Pārbaudi paredzēts veikt laikā no 26.februāra līdz 3.martam divos posmos."

"Ģenerālštāba priekšniekam pirmajā posmā no 26. līdz 27.februārim negaidītajā pārbaudē iesaistītās kara daļās ir jānodrošina augstākās kaujas gatavības stāvoklis un ir jāveic to izvēršana karaspēka vispārējos un jūras poligonos," sacīja Šoigu. Otrajā posmā no 28.februāra līdz 3.martam ģenerālštāba priekšniekam uzdots veikt "operatīvi taktiskās mācības ar Rietumu kara apgabala 6. un 20.armiju, kā arī Centrālā kara apgabala 2.armiju un kara desanta karaspēka pavēlniecību".

Otrajā pārbaudes posmā notiks divpusējās taktiskās mācības ar Ziemeļu un Baltijas flotes kara daļām.

Ministra vietniekam Anatolijam Antonovam uzdots "informēt ārvalstu militāros atašejus par īstenoto Rietumu un Centrālā kara apgabala kaujas gatavības negaidīto komplekso pārbaudi", sacīja Šoigu.

Tāpat Šoigu pavēstīja, ka Krievija veic pasākumus, lai garantētu drošību savai Melnās jūras flotei, kas ir bāzēta Ukrainas Krimas pussalā.

"Mēs uzmanīgi sekojam līdzi tam, kas notiek Krimā, kas notiek ap Melnās jūras floti. Mēs veicam pasākumus, lai garantētu Melnās jūras flotes objektu, infrastruktūras un arsenālu drošību," sacīja ministrs.

Piektdien Krimas administratīvajā centrā Simferopolē pie reģionālā parlamenta ēkas izraisījās saķeršanās starp prokrieviski noskaņotajiem demonstrantiem un separātisma pretiniekiem Krimas tatāriem.

Krievijas Melnās jūras flote bāzējas Sevastopolē, Krimas pussalā.

Pēdējo dienu laikā Sevastopolē notikušas vairākas prokrievisko spēku demonstrācijas. Otrdien tur demonstrācijā pie pilsētas domes pulcējās vairāki simti cilvēku. 

(Pievienotas pēdējās piecas rindkopas.) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits