Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

papildināts (16:00) - Pie Ukrainas robežas piebrauks Krievijas "humānās palīdzības" 16 automašīnas

Svētdien pie Ukrainas robežas piebrauks pirmās 16 Krievijas "humānās palīdzības" kolonnas automašīnas, no notikumu vietas vēsta Krievijas ziņu aģentūra ITAR-TASS.Automašīnas pametušas pieturas vietu netālu no Rostovas apgabala Kamenskas-Šahtinskas un devušās robežas virzienā.

Ukrainas teritorijā no Krievijas caur Djakovas ciemu iebraukusi kolonna ar smago bruņojumu un devusies Luhanskas apgabala virzienā, svētdien preses brīfingā pavēstīja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības centra preses pārstāvis Andrijs Lisenko.

"No Krievijas Federācijas teritorijas caur Djakovas ciemu Ukrainas teritorijā iebrauca militārās tehnikas kolonna, kuras sastāvā bija trīs daudzstobru reaktīvās artilērijas sistēmas "Grad", un devās Luhanskas apgabala Ņižņijnahoļčikas pilsētciemata virzienā," sacīja amatpersona.

Arī Ukrainas valdības spēku pozīciju apšaudīšana no Krievijas teritorijas turpinās, viņš piebilda.

Kā pavēstīja "palīdzības" konvoja organizatori, svētdien pie robežas piebrauks pirmās 16 automašīnas Kamaz. Nav plānots, ka robeža varētu tikt šķērsota jau svētdien. Pavisam "palīdzība" tiek vesta 280 automašīnās.

Iepriekš Ukrainas sociālās politikas ministre Ludmila Deņisova parakstīja pavēli, ar kuru Starptautiskās Sarkanā Krusta komitejas (ICRC) krava tika atzīta par humāno palīdzību.

Kravas saņēmējs ir ICRC misija Ukrainā. Kravu Ukrainā ICRC pārstāvji nogādās caur kontrolpunktu "Doņecka".

Krievijas Ārlietu ministrija iepriekš paziņoja, ka "humānā konvoja" pārvietošanās maršruts ir saskaņots ar Ukrainas pusi.

Oficiālā Kijeva iepriekš pauda bažas, ka Krievija ar "humānās palīdzības misiju" plāno iesūtīt Ukrainā savu karaspēku, uzdodot to par miera uzturētājiem. Ukrainas armijai pēdējos mēnešos izdevies veiksmīgi samazināt prokrievisko kaujinieku kontrolēto zonu, kā arī aplenkt Doņecku un Luhansku, līdz ar to papildspēku un bruņojuma piegāde prokrieviskajiem kaujiniekiem būtiski kaitētu Ukrainas pretterorisma operācijas tālākai virzībai.

Turklāt naktī uz piektdienu Ukrainas teritorijā iebrauca Krievijas bruņutransportieru un kravas automašīnu kolonna, kam par lieciniekiem bija britu laikrakstu "The Guardian" un "Daily Telegraph" korespondenti.

Krievijas militārā tehnika Ukrainā iebrauca caur prokrievisko kaujinieku kontrolēto Izvarines robežpunktu.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki aprīļa vidū Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus.

Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

5.jūlijā separātistu bandas tika padzītas no diviem nozīmīgiem Donbasa centriem - Slovjanskas un Kramatorskas. Kaujinieki tagad savus spēkus koncentrē Doņeckā un Luhanskā.

Pievienotas 3. līdz 5.rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits