Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Navaļnija bēres tiek plānotas piektdien Maskavā

Ieslodzījuma vietā mirušā Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija līdzgaitnieki paziņojuši, ka atvadu ceremonija plānota piektdien, 1. martā, Dievmātes ikonas Remdē manas bēdas baznīcā Marjinas municipālajā rajonā Maskavā pulksten 14.00.

Bēres paredzētas Borisovas kapos Maskavas dienvidu administratīvajā apgabalā, ierakstā sociālās saziņas platformā X pavēstīja viņa preses sekretāre Kira Jarmiša.

A. Navaļnija izveidotā Korupcijas apkarošanas fonda (FBK) direktors Ivans Ždanovs ierakstā Telegram pavēstīja, ka "velni atkal izlīduši ar ņirgāšanos par Alekseju pat tad, kad viņa vairs nav". Opozicionāra līdzgaitnieki visas pēdējās dienas pavadījuši, meklējot zāli, kurā pirms bērēm organizēt atvadīšanos. Sākotnēji bēres bijušas plānotas 29. februārī, taču noskaidrojies, ka uz šo datumu nav pieejams neviens kapracis. "Uz pirmo var, uz 28. var, bet uz 29. datumu kapu izrakt nav iespējams. Īstais iemesls ir skaidrs. Kremlī saprot, ka Putins ar savu vēstījumu (29. februārī plānota Vladimira Putina uzstāšanās ar vēstījumu Federālajai sapulcei – red.) nevienam nebūs vajadzīgs dienā, kad notiek atvadīšanās no Alekseja," raksta I. Ždanovs. Viņš piebilda, ka tāpēc nācies atvadas pārnest uz 1. martu. Pēc ilgas meklēšanas atrasta informācija, ka atvadas varētu organizēt zālē Novokosinas rajonā Maskavā, tās darbinieki aicinājuši braukt noslēgt līgumu, taču pēc brīža paziņojuši, ka tas nav iespējams. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits