Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Krievijas amatpersonas: Krimas atdošana Ukrainai bija pretrunā ar PSRS konstitūciju

Tradicionālajā ikgadējā sēdē pirms Jaunā gada, kurā Krievijas prezidents Vladimirs Putins tiekas ar parlamenta deputātiem, Federācijas padomes priekšsēdētaja Valentīna Matvijenko piedāvājusi par nelikumīgu atzīt komunistu partijas politbiroja 1954.gada lēmumu piešķirt Krimu Ukrainai, vēsta laikraksts Vedomosti

"Mums nav pieņemami apgalvojumi par Krimas aneksiju, un mēs esam sākuši likumprojekta sagatavošanu, kura gaitā lēmums par Krimas nodošanu Ukrainai būs nelikumīgs," paziņoja Matvijenko. 

Federācijas padomes starptautiskās komitejas loceklis Igors Marozovs norāda, ka Komunistu partijas centrālās komitejas politbiroja un PSRS Augstākās padomes lēmums par Krimas nodošanu no Krievijas Padomju Federatīvā Sociālistiskās Republikas Ukrainas PSR tika pieņemts bez referenduma, kas noteikts PSRS konstitūcijā. 

"Tika pārkāptas visas formalitātes, un tagad nepieciešams atgriezties pie šī laika, saskaņot situāciju ar starptautiskajām normām un atjaunot vēsturisko taisnīgumu," piebilst Marozovs. 

Neatkarīgo valstu sadraudzības komitejas loceklis Vasīlijs Ļihačevs uzskata, ka viss ir saskaņā ar juridiskajiem noteikumiem, lai pieņemtu likumu, jo Krimas nodošanas brīdī pārkāpta tā laika konstitūcija un citi PSRS normatīvie akti. 

Lēmumu toreiz esot ietekmējušas toreizējo PSRS līderu politiskās intereses, piebilst Ļihačevs. Likuma pieņemšanas gadījumā starptautiskās tiesu institūcijās to nevarēs neņemt vērā. 

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits