Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Krievija sūta uz Ukrainu aktierus un dziedātājus karavīru morāles celšanai

Krievija sūta uz Ukrainu aktierus, dziedātājus un cirka māksliniekus, lai paceltu morāli Krievijas karaspēkā, teikts Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas militārā izlūkdienesta kārtējā ziņojumā.

Krievijas Aizsardzības ministrija ir izveidojusi divas "frontes līnijas radošās brigādes", kurām uzticēta morāles pacelšana karavīru vidū, ziņo Londona.

Krievijas mediji vēsta, ka "radošo brigāžu" sastāvā būs operdziedātāji, aktieri un cirka mākslinieki.

Krievijas Aizsardzības ministrija nesen arī mudināja sabiedrību ziedot mūzikas instrumentus karavīriem, kas nosūtīti uz Ukrainu.

Lielbritānijas Aizsardzības ministrija norādījusi, ka karavīru izklaidēšanai ir gara vēsture daudzās armijās, bet Krievijā tā cieši savijusies ar padomju laika ideoloģiski politiskās izglītības koncepciju. Ministrija apšauba, ka šī kampaņa būs sekmīga, un prognozē, ka morāles problēmas Krievijas karaspēkā saglabāsies arī turpmāk.

Krievijas karavīrus galvenokārt nomāc ļoti augstais kritušo skaitu, sliktā vadība, atalgojuma problēmas, ekipējuma un munīcijas trūkums, kā arī neskaidrie kara mērķi. To diez vai spēs novērst "radošās brigādes", norādīts Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas militārā izlūkdienesta ziņojumā.

Ministrija arī iepriekš ziņojusi par Krievijas karaspēka zemo morāli, norādot, ka daudzās vienībās trūkst vēlmes doties uzbrukumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits