Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Krievija sākusi militārās mācības Krimā

Demonstrējot spēku pie Ukrainas robežām, Krievija ceturtdien okupētajā Krimā sākusi plašas militārās mācības.

Militāros manevrus pārrauga Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, kurš helikopterā pārlidoja teritoriju, kur izvietoti karavīri un militārā tehnika. Ministrs pats personiski pārbaudīja vienību kaujas gatavību, ziņo Krievijas Aizsardzības ministrija.

Ziņu aģentūra Interfax vēsta, ka mācībās iesaistīti vairāk nekā 10 000 karavīru un vairāk nekā 40 karakuģi.

Tikmēr Kremlis paziņojis, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir informēts par Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska uzaicinājumu tikties, lai apspriestu krīzi.

"Ja prezidents uzskatīts to par nepieciešamu, viņš pats atbildēs. Man tagad par to nekas nav sakāms," paziņoja Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs.

Jau vēstīts, ka nedēļas sākumā Eiropas Savienības augstākais pārstāvis ārlietās un drošības politikā Žuzeps Borels paziņoja, ka Krievija pie Ukrainas austrumu robežas un okupētajā Krimā izvietojusi vairāk nekā 150 000 karavīru.

Kādēļ Krievija tagad savilkusi karaspēku pie Ukrainas robežām, nav skaidrs. Iespējams, Krievija vēlas pārbaudīt, cik lielu atbalstu jaunā ASV administrācija ir gatava sniegt Ukrainai vai arī vēlas ar jaunu krīzi novērst tautas uzmanību no iekšpolitikas problēmām pirms parlamenta vēlēšanām septembrī. Bet iespējams arī, ka Krievija plāno lielu ofensīvu kopā ar Kremļa atbalstītajām kaujinieku bandām Austrumukrainā, kas būtu visbīstamākais scenārijs.

Kā ziņots, Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis apsūdzējis Krieviju, ka tā piedalās miera sarunās, vienlaikus koncentrējot karaspēku pie Ukrainas robežas. "Ievērojams skaits Krievijas karavīru ir koncentrēti pie mūsu robežas. Krievija oficiāli to sauc par militārām mācībām. Visa pasaule neoficiāli to sauc par šantāžu," norādīja Zelenskis.

Ukrainas ārlietu ministrs šodien aicināja Rietumu sabiedrotos parādīt, ka viņi ir gatavi sodīt Maskavu ar jaunām sankcijām, tostarp atslēgt Krieviju no starptautiskās banku maksājumu sistēmas SWIFT, lai atturētu Kremli no militārā spēka izmantošanas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits