Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Krievijā policija aiztur Navaļnija atbalstītājus

Krievijā policija trešdien aiztur cilvēkus opozicionāra Alekseja Navaļnija atbalsta mītiņos vairākos desmitos valsts pilsētu.

Nevalstiskā organizācija "OVD-Info" vēsta, ka policija veikusi kratīšanas un aizturējusi aktīvistus vairāk nekā 40 pilsētās, kopējais aizturēto skaits sasniedzis 459. Sākusies cilvēku aizturēšana arī Maskavā un Sanktpēterburgā.

Policija brīdinājusi, ka nesaskaņotās protesta akcijas ir nelikumīgas. Maskavā un Sanktpēterburgā drošībnieki ar nožogojumiem un tehniku noslēguši pilsētu centrus.

Maskavā tūkstošiem cilvēku virzās pa centram tuvākajām ielām, policija viņus pa skaļruņiem brīdina, ka akcija nav saskaņota un aicina cilvēkus doties prom.

Maskavā protestētājiem pievienojusies Navaļnija māte Ļudmila un brālis Oļegs, kā arī sieva Jūlija.

Arī Sanktpēterburgā tūkstošiem cilvēku virzās pa centra ielām, nespējot nokļūt drošībnieku noslēgtajā centrā vai Ņevas bulvārī.

"OVD-Info" ziņo, ka Sanktpēterburgā policisti masveidā pret protestētājiem pielieto elektrošokerus. 

Vēl pirms mītiņu sākuma policija veica kratīšanu Navaļnija organizācijas birojos Sanktpēterburgā, bet Maskavā aizturēta viņa līdzgaitniece Ļubova Soboļa un preses sekretāre Kira Jarmiša, ziņo Navaļnija atbalstītāji.

Jarmišai piespriests desmit diennakšu administratīvais arests par aicinājumiem internetā uz mītiņu, lai gan viņa jau divarpus mēnešus atrodas mājas arestā, iziet no mājām viņa var vienu stundu diennaktī un viņai nav piekļuves internetam.

Maskavā aizturēts opozīcijas politiķis Vladimirs Rižkovs, kuram sastādīts protokols par nesankcionētas akcijas organizēšanu, par ko draud desmit diennakšu arests.

Navaļnija atbalstītāji trešdien rīko masu protestus pēc prezidenta Vladimira Putina uzstāšanās ar ikgadējo runu par stāvokli valstī.

Protesti bija plānoti vairāk nekā 100 Krievijas pilsētās un tie izsludināti plkst.19 pēc vietējā laika.

Navaļnija atbalsta demonstrācijās janvārī un februārī tika aizturēti vairāk nekā 10 000 cilvēku.

Mītiņi beigušies Tālo Austrumu un Sibīrijas pilsētās, kuros pulcējās no dažiem desmitiem līdz vairākiem simtiem cilvēku.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits