Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Krievija: Neviena valsts nav paziņojusi par Soču spēļu boikotu

Pagaidām neviena pasaules valsts nav paziņojusi par 2014.gada Soču olimpisko spēļu boikotēšanu, uzrunājot Krievijas Valsts domes deputātus, paziņojis Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko.

Vairākas rietumvalstu cilvēktiesību grupas jau ilgstoši aicina pasaules valstis boikotēt gaidāmo sporta notikumu, šādi reaģējot uz Krievijas prezidenta Vladimira Putina jūnijā parakstīto pretrunīgi vērtēto "antigeju likumu''. Tomēr līdz šim Krievija nav saņēmusi informāciju, ka no dalībvalstīm tiešām plāno boikotēt Soču olimpiskās spēles.

"Šobrīd mēs neko neesam dzirdējuši. Izņēmums ir vienas valsts paziņojums, bet arī šajā gadījumā Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) nav par to informēta,'' Krievijas sporta ziņu aģentūrai R-Sport paziņoja Mutko.

Tiek pieļauts, ka šī viena valsts, par kuru runāja Mutko, ir Gruzija.

"Mums regulāri pienāk dalībnieku pieteikumi, visas valstis vēlas braukt uz Sočiem. Esam pilnībā apņēmušies noorganizēt labākās olimpiskās spēles,'' Valsts domei sacījis Mutko.

Tikmēr Krievijas homoseksuāļu pārstāvji vēlas, lai Olimpiāde netiktu boikotēta. Viņi uzskata, ka sportistiem vajadzētu vilkt varavīksnes krāsas formas tērpus, kas paustu atbalstu seksuālajām minoritātēm.

"Krievija nevar neko izdarīt sportistiem, kuri spēļu laikā vēlas vilkt kreklus varavīksnes krāsās. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc uzskatām, ka olimpiskās spēlēs nevajag boikotēt,'' izteicies Maskavas geju kluba īpašnieks Andrejs Taničevs.

Kā nosaka Putina apstiprinātais likumprojekts, ir pretlikumīgi teikt, ka homoseksuālu cilvēku attiecības ir vienlīdzīgas heteroseksuālu cilvēku attiecībām. Likuma kritiķi norāda, ka tas varas iestādēm ļauj aizliegt jebkuru geju praidu, aizbildinoties ar to, ka šis pasākums būs redzams bērniem. Likuma mērķis ir aizliegt homoseksuālisma reklamēšanu bērniem.

Olimpiskā harta aizliedz jebkādu rasu, reliģisko, politisko, dzimumu vai cita veida diskrimināciju.

Kā ziņots, 2014.gada ziemas olimpiskās spēles Sočos būs lielākais sporta pasākums Krievijā kopš Padomju Savienības sabrukšanas. Tās norisināsies no 2014.gada 7. līdz 23.februārim.

Soči par Ziemas olimpisko spēļu mājvietu tika izvēlēti 2007.gadā, balsojumā pārspējot Dienvidkorejas pilsētu Phjončhanu, kas vēlāk ieguva tiesības rīkot 2018.gada Olimpiādi, un Austrijas pilsētu Zalcburgu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits