Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis
Ksenija Sobčaka aizvadītajā nedēļā ne tikai paziņoja par nodomu kandidēt 2018. gada Krievijas prezidenta vēlēšanās, bet arī apmeklēja režisora Kirila Serebreņņikova tiesas sēdi

Kremļa ēna krīt uz Sobčakas kandidatūru

Viena no spilgtākajām Krievijas sabiedrības krējuma pārstāvēm Ksenija Sobčaka vienmēr ir pratusi atrasties starmešu gaismā. Viņa pēdējās nedēļas laikā ir kļuvusi par Krievijas medijos un sociālajos tīklos visvairāk aprunāto personu pēc tam, kad paziņoja par savu nodomu balotēties nākamgad martā paredzētajās prezidenta vēlēšanās. Sobčaka vēlētājiem sevi ir piedāvājusi kā kandidāti "pret visiem".

Tādējādi bijusī televīzijas realitātes šovu vadītāja ir metusi izaicinājumu pašreizējam Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, kurš joprojām nav izziņojis savu kandidatūru vēlēšanās, lai gan nav šaubu, ka viņš tajās startēs un pārliecinoši uzvarēs. Sobčakas lēmums izpelnījies ļoti pretrunīgu vērtējumu Krievijas politiķu un analītiķu vidū. 

35 gadus vecā Sobčaka nāk no pazīstamu politiķu ģimenes. Viņas tēvs Anatolijs Sobčaks deviņdesmitajos gados bija Krievijas otras lielākās pilsētas Sanktpēterburgas mērs, bet viņa vietnieks bija Putins. Krievijas pašreizējais prezidents Sobčaku uzskata par savu mentoru. Savukārt viņas māte Ludmila Narusova ir Krievijas parlamenta augšpalātas – Federācijas padomes – deputāte. 
Savulaik par Krievijas Perisu Hiltoni nokristītā Sobčaka pirmo slavu ieguva 2004. gadā, kad vadīja realitātes šovu Dom-2, kuru demonstrēja viens no Kremļa kontrolētajiem televīzijas kanāliem. Vēlāk viņa vadīja dažādus izklaides raidījumus arī citos valdības finansētajos telekanālos, bet bija spiesta pārtraukt darbību tajos pēc piedalīšanās opozīcijas rīkotajās demonstrācijās pēc 2011. gada Krievijas Valsts domes vēlēšanām. 

Kopš 2011. gada Sobčaka vada savu autorraidījumu neatkarīgajā televīzijā Doždj, kas atļaujas kritizēt Kremli, tāpēc regulāri ir piedzīvojis varas uzbrukumus. Glancēto žurnālu un bulvārpreses lapās bieži redzamā Sobčaka skaļi kritizējusi Kremli par slavenā teātra un kinorežisora Kirila Serebreņņikova aizturēšanu. 

Iepazīstinot ar saviem plāniem kandidēt 2018. gada Krievijas prezidenta vēlēšanās, Sobčaka paziņoja, ka viņa pārstāvēs tos politiķus, kuriem neļauj balotēties, un kritizēs pašreizējo politisko sistēmu. Krievijas opozīcijas redzamāko politiķi Alekseju Navaļniju, visticamāk, nepielaidīs dalībai vēlēšanās. Sobčaka esot gatava atsaukt savu kandidatūru, ja Navaļnijs tomēr varēšot startēt.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena pirmdienas, 23.oktobra, numurā!

Top komentāri

stilistika
s
"Cīņas" ievadrakstu garā.
politologs Tumšpautis
p
ja sistēma Navaļniju iemet aiz restēm , tad lai krievijas ķeizara kronēšanu padarītu leģitīmu , vismaz vēl viens kandidāts jāpiemet , iespējams , ka tas viss sarunāts , uzvarēt gan tam netiks ļauts , krievi māk noformēt vēlēšanu rezultātus , tur neviens nevar ar viņiem sacensties , gan paši internetā izplata visādas baumas , piemēram ka rudenī gaidāms galma apvērsums , kas pie krieviem ņe v pervoje.
paskat uz šo>>
p
https://youtu.be/kYX-_AWg6EE
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits