Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Arī Maskava pirmo reizi kā Metrojet avārijas iemeslu pieļauj teroristu uzbrukumu

Ir izvirzītas divas teorijas, kā tas sprādziens varēja tikt organizēts. Pirmā versija ir par lidmašīnā ienestu bumbu, bet otra versija saistāma ar 18 gadus vecās lidmašīnas bojājumu pirms vairāk nekā desmit gadiem, kas veicinājis lidmašīnas sadalīšanos gaisā.
Šobrīd arī Krievija, pretēji sākotnēji paustajam noraidījumam, pieļauj, ka Metrojet lidmašīnas avāriju varētu būt teroristu rīcības rezultāts, vēsta ārvalstu mediji.

"Teroristu uzbrukums ir starp vairākiem iespējamiem iemesliem, kāpēc tas notika," pirmdien publicētā intervijā Rossiyskaya Gazeta izteicies Krievijas premjers Dmitrijs Medvedevs.

Līdz tam Krievija kopā ar Ēģipti noraidījušas terorisma aktu kā iemeslu traģiskajai aviokatastrofai. 

Ēģiptes amatpersonas izteikušās, ka pagaidām neesot nekādu pierādījumu uzbrukumam gaisa kuģim, kaut gan ar Islāma valsti saistīti džihādisti jau uzņēmušies atbildību par notikušo.

Vienlaikus negadījuma izmeklēšanā iesaitīti cilvēki jau izteikušies, ka ir "90% droši", ka traģēdiju izraisīja bumbas sprādziens lidmašīnā. Tiesa, pašlaik vēl izteikti tikai neskaidri minējumi, kā tas noticis.

Lielbritānijas ārlietu ministrs Filips Hamonds pirmdien medijiem izteicies, ka "aizvien vairāk izskatās, ka katastrofu izraisīja lidmašīnā novietots spridzeklis", ko, iespējams paveica Islāma valsts aktīvisti. Galīgie secinājumi vēl nav izdarīti. 

Paredzams, ka negadījuma oficiālā izmeklēšana noslēgsies pēc vairākām nedēļām.

Jau vēstīts, ka 31.oktobrī īsi pēc pacelšanās no Šarm eš Šeihas Sīnāja pussalā nogāzās Krievijas aviolaineris, un katastrofā gāja bojā 224 cilvēki.

Drošības apsvērumu dēļ nedēļu pēc lidmašīnas notriekšanas no Šarm eš Šeihas kūrorta tiek evakuēti tūkstošiem tūristu, tostarp arī vairāki simti atpūtnieku no Latvijas un atcelti avioreisi uz šo apvidu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits