Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Aptauja: Arvien vairāk Krievijas iedzīvotāju rietumvalstu produkcijas embargo uzskata par kļūdu

2014. gadā Krievijas noteiktais Rietumvalstu pārtikas produktu importa embargo nodarījis vairāk slikta nekā laba, atzinuši 26% Krievijas valsts kontrolētā Krievijas viedokļu izpētes centra (VTsIOM) organizētas aptaujas dalībnieku.

Salīdzinoši pirms trim gadiem šādu viedokli pauduši vien 9% aptaujāto, uzsver The Moscow Times.

Tomēr nospiedošs vairākums jeb 72% aptaujas dalībnieku uzskata, ka Krievijas lēmums noteikt šo ierobežojumu, tādējādi reaģējot uz Rietumu sankcijām, bijis pareizs. 

2014. gadā šādu viedokli pauda vēl vairāk - 84% iedzīvotāju.

Sociologs Mihails Mamonovs paudis, ka Krievijas sabiedrības viedokli par labu Rietumvalstu pārtikas produktu ieviešanas aizliegumam visus šos gadus diktējis naidīgums pret Rietumvalstu noteiktajām sankcijām. Tās Krievija izpelnījās par militārajām darbībām Ukrainā, tostarp Rietumvalstu neatzīto Krimas aneksiju.

Aptaujā, kas veikta marta sākumā, piedalījās 1200 cilvēku.

Jāatgādina, ka saskaņā ar Krievijas paziņojumu 2014. gada augustā tika noteikts embargo liellopu gaļai, cūkgaļai, augļiem, dārzeņiem, mājputniem, zivīm, sieram, pienam un piena produktiem no Eiropas Savienības, ASV, Austrālijas, Kanādas un Norvēģijas. Krievija lepojās, ka līdz ar aizliegumu daudz labāk sokas vietējās produkcijas noiets.

Tomēr nereti parādījās arī ziņas par to, ka Krievijas ražotāji, izmantojot embargo sniegto aizsardzību no ārvalstu konkurences, krietni pazeminājuši savas produkcijas kvalitātes standartus, tādējādi ietaupot uz produktu ražošanas izmaksu rēķina un palielinot savu peļņu. Piemēram, pērn vasarā Krievijas izdevums Fontanka vēstīja par eksperimentu, kurā secināja - Krievijā iespējams iegādāties pat biezpienu, kuru var aizdedzināt un kurš pēc tam deg vairākas minūtes.

Jāatgādina, ka Krievijas noteiktais aizliegums ietekmējis un licis meklēt citus noieta tirgus arī daudziem pārtikas ražotājiem Latvijā.

Tiesa, pērnā gada nogalē izskanēja informācija, ka Krievija varētu atcelt daļu no embargo pasākumiem, tostarp atsākt Latvijā ražotās zivju produkcijas importu.

Top komentāri

meh
m
Romlij, tu vismaz ziņu lasīji - Krievija NOTEICA embargo PRET Eiropas(tajā skaitā, arī - Latvijas) precēm. Kaut kāda jēga no šī lēmuma būtu, ja Krievija pati ražotu atbilstošās preces, bet tā kā ideja attīstīt savu ražošanu disonēja ar varēšanu un prasmēm, tad ir kā ir...
OO
O
Krievu laikos bija anekdote: Sanāk padomju sieviešu kongress un nolemj rakstīt petīciju ASV sievietām.Teksts šāds (te nu krievu valoda jāzina): Dorogije amerikanskije ženščini. Mi slišaļi, čto v Amerike miļļion ženščin ņe dojedajut. Očeņ prosim to, čto oņi ņe dojedajut, prisilaķ nam.
Dzūlija
D
golod, holod i razruha , bads , aukstums un sagruvums , tas sagaida krievus tuvākajā nākotnē
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits