Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Zelenskis: Putins nav nekas, sarunu ar viņu nebūs

Krievijas prezidents Vladimirs Putins nav nekas, un sarunu ar viņu nebūs, intervijā britu telekanālam Sky News sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Kā norādīja Ukrainas līderis, Putins viņam šodien "nav nekas", atzīstot arī, ka nesaprot, "kas Krievijā pieņem lēmumus".

Kaut arī Maskava pastāvīgi runā par mieru, tā melo, jo vienlaikus apšauda Ukrainu ar raķetēm, sacīja Zelenskis.

Atbildot uz jautājumu, vai ir iespējama tikšanās ar Putinu, Ukrainas prezidents sacīja: "Man tas nav interesanti. Nav interesanti tikties, nav interesanti runāt. Es tiešām nesaprotu, kas Krievijā pieņem lēmumus."

Vienlaikus Zelenskis uzsvēra, ka viņa prioritāte numur viens ir ukraiņu dzīvību saglabāšana šajā netaisnīgajā karā, ko izvērsis Putina režīms.

"Es negribu karot Krievijas teritorijā. Es vienkārši gribu, lai viņi iespējami drīzāk izbeidz karu un aiziet no mūsu valsts. Es varu jums droši pateikt - ja viņi aizies no mūsu valsts, karš beigsies. Lūk arī viss," sacīja Ukrainas prezidents.

Uz jautājumu, vai nav par vēlu sarunām, Zelenskis sacīja: "Pēc pilna mēroga iebrukuma [Putins] man nav nekas."

Komentējot runas par Krievijas karaspēka koncentrāciju, Zelenskis sacīja, ka pēdējo dienu laikā bijuši vairāki spēcīgi triecieni un uzbrukumi un ka ukraiņu spēkiem ārkārtīgi svarīgi ir, lai tiem būtu aizsardzības jaudas.

"Viss ir atkarīgs no tā, cik lielā mērā mēs spēsim viņus atturēt. Austrumos viņi virzās uz priekšu un zaudē daudz cilvēku. Tas vienkārši ir neticams skaits. Viņiem par to nospļauties. Viņi savus cilvēkus neskaita. Tas ir fakts. Mēs viņu cilvēkus skaitām. Bet mums nav precīzu skaitļu. Viņu pusē upuru ir krietni vairāk. Bet, izejot no tā, ko mēs esam redzējuši un saskaitījuši, viņu pusē ir tūkstošiem kritušo, viņi vienkārši tos pamet," sacīja Zelenskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits