Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Zelenskis: Pretuzbrukums ir sarežģīts, bet iniciatīva ir Ukrainas pusē

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis intervijā Latīņamerikas medijiem atzinis, ka Ukrainas pretuzbrukums ir sarežģīts un virzās lēnāk, nekā gaidīts, taču viņš norādīja, ka Ukrainas bruņotajiem spēkiem ir iniciatīva kaujas laukā.

"Pretuzbrukums ir sarežģīts. Tas, iespējams, notiek lēnāk, nekā kāds to vēlētos. Tas viss ir sekundāri. Pretuzbrukums ir armijas virzīšanās uz priekšu, nevis atkāpšanās. Un tas ir svarīgs pozitīvs aspekts. Iniciatīva ir Ukrainas rokās," sacīja Zelenskis.

Pēc prezidenta teiktā, Ukrainas militārie spēki ofensīvas laikā saskaras ar mīnētām teritorijām, tehniskām grūtībām, atsevišķu ieroču veidu trūkumu un citām problēmām. Tomēr, kā uzsvēra Zelenskis, krieviem iet vēl grūtāk.

"Ir ļoti grūti cīnīties tik ilgi. Ir ļoti grūti, ja trūkst noteiktu ieroču. Tas viss ir ļoti grūti, jo tas ir karš. Es zinu, ka mums ir grūti, bet es zinu, ka krieviem ir grūtāk. Mums acīs ir nogurums, viņiem - bailes, un tās ir atšķirīgas lietas. Mums ir jābūt pacietīgiem, ja vēlamies uzvarēt. Un mēs to darām," sacīja Zelenskis.

Ukrainas prezidents vēlreiz uzsvēra, ka Krievija atšķirībā no Ukrainas varētu izbeigt karu ātrāk un "bez liekiem upuriem", ja tā izvestu savu karaspēku no Ukrainas teritorijas.

"Ukraina neturpinās karu Krievijas Federācijas teritorijā. Tas nekad nav bijis mūsu mērķis. Mēs deokupējam tikai savas teritorijas. Un tā ir atšķirība - viņiem ir, kur atgriezties, bet mums nav. Viņiem ir, kur doties, bet mums nav, jo šī ir vienīgā zeme, kas mums ir," rezumēja Zelenskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits