Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Vācija: Nedrīkst pieļaut, ka Francijas un Grieķijas vēlēšanu rezultāti apdraud eirozonu

Komentējot svētdien aizvadīto Francijas prezidenta un Grieķijas parlamenta vēlēšanu iznākumu, Vācijas valdības pārstāvis Štefans Zeiberts pirmdien mudināja nepieļaut, ka tiek apdraudēta eirozona un parādsaistību krīzes risināšana.

Attiecībā uz parlamenta vēlēšanu rezultātiem Grieķijā, kur divu lielāko partiju koalīcija, kas īstenoja bargus taupības pasākumus, lai glābtu valsti no bankrota, svētdien piedzīvoja smagu sakāvi, Zeiberts pauda pārliecību, ka starptautisko kreditoru pieprasītie taupības pasākumi ir priekš Atēnām ir labākā izeja. "Mūsu nostāja ir tāda, ka programmas, par kurām panākta vienošanās, ir labākais iespējamais ceļš Grieķijai," norādīja Zeiberts. Grieķijas glābšanas programma ietver "milzīgu Eiropas solidaritāti" no vienas puses un "milzīgus pūliņus" no grieķu puses, skaidroja Vācijas valdības pārstāvis. "Mēs esam pārliecināti, ka šis ceļš novedīs līdz tam, ka Grieķija atgūs savu konkurētspēju un atjaunos finansiālo stabilitāti. Mēs pieturamies pie šī kursa un atbalstām Grieķiju, lai arī kas būtu tās valdībā."

Jaatgādina, ka pēc Grieķijas vēlēšanām izskan satraukums, ka vēlēšanu iznākums pakļauj riskam valsts atrašanos eirozonā un apdraud eirozonas parādsaistību krīzes risināšanu.

Tikmēr attiecībā uz Franciju, kur svētdien aizvadītajā prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā uzvarēja sociālistu kandidāts Fransuā Olands Vācijas valdības pārstāvis pirmdien nepieļāva iespēju pārstrādāt Eiropas Savienībā (ES) noslēgto fiskālās disciplīnas līgumu. "Nav iespējas rīkot atkārtotas pārrunas par fiskālās disciplīnas līgumu," uzsvēra Zeiberts, atgādinot, ka 25 no 27 dalībvalstīm jau to ir parakstījušas.

Viņš arī norādīja, ka Vācijas kanclere Angela Merkele nepieļaus, ka ekonomiskā izaugsmes vārdā pieaug budžeta deficīts, un uzsvēra - izaugsmei jābūt balstītai uz strukturālajām reformām. Reaģējot uz satraukumu par Olanda ievēlēšanas ietekmi uz abu valstu attiecībām, Zeiberts norādīja: "Mēs lūkosim, kādi ir viņa priekšlikumi un idejas, un tad lemsim."

Vācijas valdības pārstāvis arīdzan sacīja, ka nevēlas izdarīt pāragrus secinājums vēl pirms Olanda vizītes Berlīnē, kas iecerēta neilgi pēc zvēresta nodošanas, kura paredzēta 15.maijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits