Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vācija apsver atvieglot ierobežojumus vakcinētajiem cilvēkiem

Vācijas valdība apsver atvieglot cīņā ar pandēmiju ieviestos ierobežojumus cilvēkiem, kas ir pilnībā vakcinēti pret jauno koronavīrusu, pirmdien paziņojusi Vācijas kanclere Angela Merkele.

Pēc sarunām ar federālo zemju premjerministriem Merkele sacīja, ka cilvēkiem, kas saņēmuši abas Covid-19 vakcīnas devas, būtu jāļauj apmeklēt frizieri vai veikalu, neuzrādot negatīvu Covid-19 testu, un viņiem nebūtu jāievēro karantīna pēc kontaktēšanās ar cilvēku, kuram diagnosticēts Covid-19.

Šādi atvieglojumi būtu jāpiešķir arī cilvēkiem, kas var pierādīt, ka ir pārslimojuši Covid-19.

Merkele paziņoja, ka valdība sagatavos attiecīgus priekšlikumus, kas pēc tam tiks apspriesti parlamentā, bet neminēja, kad tieši tie varētu stāties spēkā.

Kanclere sacīja, ka ideja par šādu soli radusies pēc Roberta Koha institūta atklājuma, ka pilnībā vakcinēti cilvēki un Covid-19 pārslimojuši cilvēki vairs nerada lielu vīrusa izplatīšanās risku.

Taču Merkele brīdināja, ka Vāciju gaida grūta pārejas fāzi, jo vakcinēto cilvēku skaits pieaug un viņi būs izslāpuši pēc brīvībām, kamēr lielam skaitam iedzīvotāju joprojām būs jāievēro stingri ierobežojumi.

Vācijā abas Covid-19 vakcīnas devas saņēmuši 7% iedzīvotāju un aptuveni 23% saņēmuši vienu devu. Vakcinācijas temps palielinās, jo palielinās pieejamo vakcīnu skaits. Tas rada cerību, lai gan inficēto skaits Vācijā ir nostabilizējies ļoti augstā līmenī.

Vācijā nedēļas nogalē stājās spēkā jauni noteikumi cīņā ar Covid-19 un tie ir pārāki par federālo zemju lēmumiem.

Tie paredz nakts komandantstundas, veikalu slēgšanu un citus ierobežojumus tajos apgabalos, kur pārāk strauji palielināsies inficēšanās ar jauno koronavīrusu.

Merkele sacīja, ka ir svarīgi atjaunot brīvības cilvēkiem tik drīz, cik iespējams, bet uzsvēra, ka ar koronavīrusu nāksies sadzīvot vēl ilgu laiku.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits