Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Ukrainas parlaments nobalso par pievienošanos SKT

Ukrainas parlaments trešdien nobalsoja par pievienošanos Starptautiskajai Krimināltiesai (SKT), Kijivai turpinot centienus saukt Krieviju pie atbildības starptautiskajās struktūrās par Ukrainā pastrādātajiem kara noziegumiem.

Ukraina 2000.gadā jau parakstīja Romas statūtus, ar kuriem tika dibināta šī tiesa, taču tos neratificēja, un daži politiskie un militārie darbinieki pauda bažas, ka Ukrainas karavīri tādējādi var tikt saukti pie atbildības.

"Parlaments pieņēma Romas statūtu ratifikāciju," platformā "Telegram" pavēstīja opozīcijas likumdevējs Jaroslavs Žeļezņaks.

Kopumā par šo priekšlikumu nobalsoja 281 no 450 deputātiem.

Ratifikācijā iekļauta arī atsauce uz Romas statūtu 124.pantu, kas paredz septiņu gadu posmā atbrīvot Ukrainas pilsoņus no kriminālvajāšanas par kara noziegumiem, sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja valdošās partijas likumdevējs Jevhenija Kravčuka.

"Romas statūtu ratifikācija vienlaikus veicinās lielākas iespējas sodīt krievus un palielinās Krievijas izolāciju," norādīja deputāte.

Pērn SKT izdeva Krievijas diktatora Vladimira Putina un bērnu tiesībsardzes Marijas Ļvovas-Belovas aresta orderus par Ukrainas bērnu deportāciju uz Krieviju un Krievijas kontrolēto teritoriju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits