Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ukrainas aizsardzības ministrs: Haubices no Latvijas jau izmanto kaujās

Ukrainas Bruņotie spēki no Latvijas saņēmuši sešas haubices, un tās jau tiek izmantotas kaujās, paziņojis Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Reznikovs.

"Vēl sešas haubices "M109", kas nesen saņemtas Ukrainā no Latvijas, jau rāda rezultātus kaujas laukā," tviterī ierakstījis Reznikovs.

Viņš arī izteicis "sirsnīgu pateicību savam Latvijas kolēģim [Artim] Pabrikam (AP) un Latvijas tautai par nelokāmo atbalstu".

"Kopā mēs uzvarēsim!" uzsvēris Ukrainas aizsardzības ministrs.

Aizsardzības ministrija aģentūrai LETA apstiprināja, ka šāda veida haubices Ukrainai tika piegādātas.

Pabriks izplatītajā ziņojumā medijiem uzsver, ka Ukrainai atbalsts no pārējās Eiropas ir jāsaņem nepārtraukti. Šis ir efektīvs dāvinājums, jo, pateicoties sabiedroto līdz šim sniegtajam atbalstam, Ukrainas karavīri ar šīm iekārtām jau prot rīkoties un tās var izmantot aizsardzībai nekavējoties, uzsver politiķis.

Haubices "M109" šāviena attālums ir 22 kilometri ar standarta munīciju, savukārt ar uzlabotas darbības munīciju šāviena distances attālums ir 30 kilometri. Haubice spēj atklāt uguni minūtes laikā no uzdevuma saņemšanas, kā arī pēc uguns uzdevuma veikšanas 30 sekunžu laikā atstāt uguns pozīciju. Pašgājējartilērijas sistēmā ir iebūvēta pusautomātiskā lādēšanas iekārta, inerciālā navigācijas sistēma, elektrosistēma un artilērijas uguns vadības sistēma.

Jau ziņots, ka Latvija ir viena no valstīm, kas Ukrainai sniegušas apjoma ziņā visnozīmīgāko atbalstu attiecībā pret iekšzemes kopproduktu. Latvija Ukrainai ir piegādājusi ieročus un individuālo ekipējumu, bezpilota lidaparātus, sausās pārtikas uzturdevas, munīciju, prettanku ieročus un pretgaisa raķetes "Stinger" vairāk nekā 200 miljonu eiro apmērā.

Ukrainas Gaisa spēki saņēmuši četrus Latvijas dāvinātus helikopterus, kas tuvākajā laikā tiks pilntiesīgi iekļauti Ukrainas armijas aviācijas flotē.

Latvija ir viena no Ukrainas Aizsardzības kontaktgrupas dalībvalstīm, kuras apņēmušās palīdzēt Ukrainai cīņā pret Krievijas agresiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits