Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Ukraina aicina armijai pievienoties ārzemēs dzīvojošos pilsoņus

Ukrainas aizsardzības ministrs Rustems Umerovs aicina armijai pievienoties arī ārzemēs mītošos Ukrainas pilsoņus, ceturtdien pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Preses un informācijas pārvaldes priekšnieks Illarions Pavļuks, norādot, ka vācu medijos publicētajā ministra intervijā, kurā minēta ārzemēs mītošo ukraiņu iesaukšana armijā, nobīdīti akcenti.

"Ministrs aicina Bruņotajiem spēkiem pievienoties visus Ukrainas pilsoņus, lai arī kur viņi būtu. Tāpēc vien, ka neesat saņēmuši pavēsti, draudi Ukrainai nav izzuduši. Vai tas attiecas uz tiem ukraiņiem, kas atrodas ārzemēs? Protams," uzsvēra amatpersona.

"Aizstāvēt savu valsti kara laikā ir visu pilsoņu konstitucionālais pienākums. Vai ir jautājums par soda mehānismu vai juridisko spiedienu uz tiem, kas atrodas aiz Ukrainas robežām? Šobrīd darba kārtībā tāda nav," norādīja Pavļuks.

Publicētajā intervijā nomainīt akcenti. Runa bijusi par nepieciešamību panākt, ka ārzemēs mītošos ukraiņus sasniedz ziņa - ir svarīgi, ka viņi pievienojas armijai, sacīja amatpersona.

Iepriekš vācu mediji WELT TV un "Bild" bija publicējuši interviju ar Ukrainas aizsardzības ministru.

Atbilstoši publicētajām intervijām Umerovs paziņojis par plāniem iesaukt armijā ārzemēs dzīvojošos ukraiņu vīriešus un sacījis, ka visiem iesaukuma vecuma vīriešiem vecumā no 25 līdz 60 gadiem ir jāsaņem uzaicinājums ierasties Ukrainas Bruņoto spēku komplektēšanas punktos.

Ukrainas varasiestādes plāno iesaukt vēl 450 000 līdz 500 000 rezervistos ieskaitīto vīriešu, taču tam vēl nav sagatavoti vajadzīgie finansiālie un politiskie nosacījumi.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis atzinis, ka mobilizācija ir jutīgs jautājums.

Neraugoties uz aizliegumu, daudzi ukraiņi ir aizbēguši uz ārzemēm, lai izvairītos no iesaukšanas.

Pēdējās nedēļās Krievijas karaspēks ir manāmi pastiprinājis uzbrukumus visā frontes garumā. Īpaši smagas kaujas notiek Avdijivkas apkaimē pie Doneckas.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits