Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Svētdiena, 30. jūnijs
Tālivaldis, Mareks

Seši tūristi miruši Grieķijas rekordkarstumā

Jau seši tūristi zaudējuši dzīvību šomēnes, dodoties pārgājienos Grieķijā, neskatoties uz varasiestāžu brīdinājumiem būt īpaši uzmanīgiem valsti piemeklējušā karstuma viļņa laikā, vēsta Deutsche Welle.

Prognozes rāda, ka šis mēnesis būs viskarstākais reģistrētais Grieķijas vēsturē. Pirmdien Grieķijas salā Krētā tika atrastas vācu tūrista mirstīgās atliekas. 67 gadus vecais vīrietis kopā ar sievu salā ieradās pavadīt brīvdienas. Viņš nolēma svētdien vienatnē doties ap 24,5 kilometriem garā pārgājienā Krētas dienvidu piekrastē. Taču īpašajā svelmē viņš apmaldījās, panikā nozaudēja daļu līdzpaņemto mantu. Viņš vairākkārt zvanīja sievai, lai pateiktu, ka nejūtas labi. Kad viņš vairs neatbildēja uz zvaniem, sieva paziņoja glābējiem, kas vēlāk atrada viņu mirušu.

Šis vācu tūrists ir jau sestais, kurš šomēnes Grieķijā atrasts miris pārgājiena laikā. Vēl trīs citi pārgājienos devušies tūristi ir pazuduši bez vēsts – 59 gadus vecs pensionētais policists no ASV Amorgas salā un divas 64 un 73 gadus vecas sievietes no Francijas – Sikinas salā. Parasti Grieķijas salās jūnijs ir vēsākais no vasaras mēnešiem, tāpēc tad ierodas gados vecāki tūristi. Taču šomēnes karstums tur ir ekstrēms. Samas salā, kur atrasts viens no mirušajiem tūristiem, gaisa temperatūra pārsniegusi 40 grādu. Reģionā Krētā, kur nomira vācu tūrists, temperatūra sasniedza 44,5 grādus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits