Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Sarkozī: Francijā ir pārāk daudz imigrantu

Francijas prezidents Nikolā Sarkozī otrdienas vakarā telekanālā France 2 paziņoja, ka Francijā ir pārāk daudz imigrantu un jaunu imigrantu ierašanos vajadzētu samazināt apmēram par pusi. "Mūsu integrācijas sistēma darbojas arvien sliktāk, jo mūsu teritorijā ir pārāk daudz ārzemnieku un mēs vairs nespējam viņiem atrast apmešanās vietu, darbu, skolu," sacīja Sarkozī.

Sarkozī televīzijas intervijā uzsvēra, ka imigrācija var dot labumu Francijai daudzās jomās, bet tā ir stingrāk jākontrolē.  "Es uzskatu, ka tuvākajos piecos gados, lai atjaunotu integrācijas procesu labos apstākļos, mums divkārt jāsamazina uzņemto cilvēku skaits, teiksim, no 180 tūkstošiem gadā līdz 100 tūkstošiem," sacīja Sarkozī.

Prezidents arī ierosināja noteikt ierobežojumus ārzemnieku piekļuvē sociālās palīdzības sistēmā, kas paredzēta mazturīgajiem. "Aktīvas solidaritātes pabalstu" (RSA) un vecuma pabalstu Sarkozī ierosina piešķirt tikai tiem imigrantiem, kas Francijā legāli dzīvojuši 10 gadus un tur strādājuši piecus gadus.

Sarkozī solīja, ka gadījumā, ja viņš atkal tiks ievēlēts par prezidentu, reizi 18 mēnešos tiks kontrolēts, vai minimālā sociālā pabalsta saņēmēji pietiekami cenšas integrēties un atrast darbu. Pabalsta saņēmēji bez darba būs spiesti piedalīties sabiedriski derīgos darbos septiņas stundas nedēļā un saņems samaksu par tiem pēc tarifiem, kas būs līdzvērtīgi minimālajai algai. Šādi sabiedriski derīgie darbi jau ir eksperimentāli ieviesti 12 Francijas departamentos.

Francijā šogad notiks prezidenta vēlēšanas, kuru pirmā kārta gaidāma 22.aprīlī, bet otrā kārta - 6.maijā. Sarkozī 15.februārī oficiāli paziņoja, ka viņš atkārtoti kandidēs uz Francijas prezidenta amatu, un šajā dienā viņš arī oficiāli sāka savu priekšvēlēšanu kampaņu.

Tiek uzskatīts, ka Sarkozī ar imigrantiem nelabvēlīgiem izteikumiem mēģina sev piesaistīt tos vēlētājus, kuri prezidenta vēlēšanās gatavi atbalstīt galēji labējās partijas "Nacionālā fronte" līderi Marinu Lepēnu. Nacionālā fronte īsteno pret imigrantiem vērstu politiku.

Jauna sabiedriskās domas aptauja liecina, ka Sociālistiskās partijas līdera Fransuā Olanda reitings palielinās salīdzinājumā ar Sarkozī reitingu un prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā Olands iegūtu 54%, bet Sarkozī - 46% balsu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais S...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits