Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Raķetes trāpa diviem Krievijas desantkuģiem un Melnās jūras flotes sakaru centrā

Ukrainas raķešu triecienā okupētajā Krimā sestdienas vakarā trāpīts diviem Krievijas lielajiem desantkuģiem - Jamal un Azov, svētdien paziņoja Ukrainas Bruņotie spēki.

Trāpīts arī sakaru centram un vairākiem Krievijas Melnās jūras flotes infrastruktūras objektiem Sevastopolē, vēsta Ukrainas Bruņoto spēku Stratēģiskās komunikācijas centrs.

"Ukrainas Aizsardzības spēki ir sekmīgi trāpījuši okupantu lielajiem desanta kuģiem "Jamal" un "Azov", sakaru centram un vairākiem Krievijas Melnās jūras flotes infrastruktūras objektiem uz laiku okupētajā Sevastopolē," teikts Stratēģiskās komunikācijas centra paziņojumā.

"Jamal" tika nodots ekspluatācijā 1988.gadā. Šī projekta kuģi ir Krievijas desanta flotes mugurkauls. Plašsaziņas līdzekļi vēstījuši, ka "Jamal" 2014. gadā piedalījās Krimas ieņemšanas operācijā.

"Azov" tika nodots ekspluatācijā 1990. gadā.

Jau ziņots, ka Ukraina sestdienas vakarā deva raķešu triecienu objektiem Krimā.

"Debesis un jūra ir vienā krāsā! Paldies lidotājiem un jūrniekiem par sekmīgu kaujas darbu! Krima ir mūsu! Kopā - uz uzvaru!" platformā "Telegram" ierakstīja Ukrainas gaisa spēku komandieris Mikola Oleščuks

Sestdienas vakarā Krimā tika izsludināta gaisa trauksme. Bija dzirdami sprādzieni Sevastopolē, arī pie Belbekas militārā aerodroma, Simferopolē un citur pussalā.

"Telegram" kanāls "Krimskij veter", atsaucoties uz saviem avotiem, vēsta, ka trīs raķetes "Storm Shadow" trāpījušas Krievijas Melnās jūras flotes galvenajā sakaru centrā Sevastopolē.

Krievijas ieceltais Sevastopoles gubernors Mihails Razvožajevs paziņojis, ka sestdienas vakarā notikušais Ukrainas raķešu trieciens bijis lielākais uzbrukums pilsētai pēdējā laikā.

Savukārt Simferopoles tuvumā aizdegusies naftas bāze, vēsta vietējie "Telegram" kanāli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits