Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Premjers: Norvēģija neiedzīvojas uz kara rēķina

Norvēģijas premjerministrs Jūnass Gārs Stēre noraidījis apgalvojumus, ka viņa valsts līdz ar spraigo situāciju gāzes tirgū iedzīvotos uz Krievijas pret Ukrainu izvērstā kara rēķina, vienlaikus viņš uzsvēra, ka Norvēģija līdz ar jauno palīdzības paketi drīzumā kļūs par vienu no lielākajiem Ukrainas donoriem pasaulē.

"Tas ir uzskats, ko es kategoriski noraidu," uzsvēra premjers, izsakoties par neglaimojošo "kara spekulanta" apzīmējumu, ko Oslo veltījuši tie, kas grib, lai ziemeļvalsts darītu vairāk Ukrainas labā.

Valdība šobrīd pabeidz darbu pie "daudzu gadu atbalsta paketes", kas tiks izsludināta tuvākajās dienās un ir izstrādāta, lai palīdzētu Ukrainai un trūcīgajām valstīm, kuras netiešā veidā ietekmējis karš, arī ar labības cenu kāpumu, pēc sašķidrinātās dabas gāzes rūpnīcas apmeklējuma pie Hammerfestas aģentūrai AFP sacīja premjers.

Palīdzība sekmēs "civilās infrastruktūras saglabāšanu, cerams, brīvas Ukrainas atjaunošanu kādu dienu un, kamēr tas nav noticis, arī tās militāru atbalstīšanu", norādīja Stēre.

Palīdzības apjoms un detaļas tiks izziņotas "februāra sākumā", viņš piebilda.

Stēre noraidīja apgalvojumus, ko cita starpā izteicis arī Polijas premjers, ka Oslo, kaut arī ne pati pēc savas gribas, gūst finansiālu labumu no kara Ukrainā.

Kopš pilna mēroga kara sākuma Norvēģija palielinājusi gāzes piegādes par 8-10% un šobrīd ir Eiropas lielākais gāzes piegādātājs.

Valdība šogad prognozē lielāko budžeta pārpalikumu 1,12 triljonu kronu (103 miljardu eiro) apjomā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits