Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Poliju sadusmo Makrona kritika

Polijas valdība ceturtdien noraidīja Francijas prezidenta Emanuela Makrona kritiku par vērtību trūkumu dažās Eiropas Savienības (ES) valstīs, saklausot tajā pārmetumus Varšavai un tās uzticībai Eiropas projektam.

Tas, ka Polija saņem ES finansējumu, nenozīmē, ka Polijai būtu jāpakļaujas Briselei un jāuzņem tik daudz bēgļu, cik to pieprasa bloks, sacīja prezidenta Andžeja Dudas preses sekretārs Kšištofs Lapiņskis.

Makrons intervijā astoņiem Eiropas laikrakstiem trešdien sacīja, ka "daži Eiropas līderi" ir vainojami "dubultā nodevībā".

"Viņi nolemj atteikties no principiem, pagriezt muguru Eiropai, ieņemt cinisku nostāju pret savienību, kas ir laba finansējuma izdalīšanai bez tās vērtību respektēšanas. Eiropa nav lielveikals. Eiropa ir kopīgs liktenis."

Makrons neminēja nevienu konkrētu valsti vai līderi un norādīja, ka tās nav tikai "austrumu-rietumu debates", tomēr ar šiem spriedumiem viņš nāca klajā neilgi pēc tam, kad bija kritizējis Eiropas migrācijas sistēmu.

"Pašreizējā sistēma uzkrauj visas izmaksas dažām dalībvalstīm, un tā nespēs tikt galā ar nākamajiem migrācijas viļņiem," brīdināja Makrons.

Tieši Centrālās un Austrumeiropas valstis paudušas visasākos iebildumus pret Briseles kvotu shēmu, kas paredz patvēruma meklētājus sadalīt visu dalībvalstu vidū.

 

Top komentāri

bēgļunemīlis
b
Valdniek, tu nedrīksti būt izšķērdīgs, jo tu sagrausi budžetu un iedzīsi valsti trūkumā, rakstīja Nikolo Makiavelli. Pārceļot visus pasaules grūtdieņus uz Eiropu, mēs neatvieglosim viņu likteni, bet pārcelsim uz Eiropu visas trešās pasaules problēmas un tad paši būsim laimīgi, ja mūs kā bēgļus uzņems Amerika, Austrālija vai Kanāda - lai gan viņiem nav pienākuma mūs uzņemt!
bēgļnemīlis
b
Nevarēsiet tikt galā ar nākamajiem klaidoņu bariem? NEUZŅEMIET TOS!!! Vai tiešām jūs pārēdušies rietumeiropieši nesaprotat, ka, turpinot bez ierobežojumiem un bez jēgas uzņemt klaidoņu barus, pienāks diena, kad ar tiem netiksiet galā ne jūs, ne mēs??? UN KO TAD??? Un vēl. Man jau ir divas dzimšanas dienas - viena īstā un otra, kad pilsētā, kur es tajā dienā atrados, sprāga teroristu bumba. Es neesmu visvairāk cietušais tajā teroraktā un noteikti nebūtu bijis tajā laikā un vietā, kur notika sprādziens - man tajā laikā bija jābūt citur - bet nav patīkami, kad pilsētā, kur es dzīvoju, spridzina bumbas!!!
nepievediet migrantus ar laivām un
n
Migrācijas viļņus radāt jūs paši, turot robežas vaļā un ļaujot cilvēkiem bez neviena dokumenta ierasties Eiropā! Kas tas ir? Pilnīga mazspēja un nodevība pret Eiropu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kijiva: Krievi sāk izjust "šāviņu badu"

Krievijas karaspēks sāk izjust "šāviņu badu", un krievu karavīriem noteikts dienas laikā izmantojamo šāviņu limits, ziņu aģentūrai "Interfax-Ukraina" sacīja avots Ukrainas ģener...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits