Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Pēc strīda par premjera atspoguļošanu Somijas raidorganizāciju pamet divi žurnālisti

Divi somu žurnālisti pametuši sabiedrisko raidorganizāciju Yleisradio (YLE), skaidrojot, ka medijs ierobežo politiķiem, arī premjerministram Juham Sipilam, neglaimojošu ziņu parādīšanos.

Skandāls ir netipisks ziemeļvalstij, kuru organizācija Reportieri bez robežām (Reporters sans frontieres - RSF) atzinusi par preses brīvības globālo līderi.

Skandāls izraisījās pēc premjera e-pastos paustajām sūdzībām par to, kā raidorganizācija atspoguļo zināmus ar viņu saistītus procesus.

Žurnālisti Jusi Eronens un Salla Vuorikoski kā iemeslu darba pamešanai min viedokļu atšķirību jautājumos par vārda brīvību un žurnālistikas neatkarību.

Pagājušajā mēnesī YLE ziņoja, ka mašīnbūves uzņēmums, kas pieder premjera radiniekiem, esot saņēmis pasūtījumu no valstij piederošā niķeļa ieguves uzņēmuma Terrafame drīz pēc tam, kad zaudējumus nesošais Terrafame bija saņēmis finanšu atbalstu no valdības.

Premjers, kurš noliedz aplamu rīcību Terrafame lietā, nosūtījis Vuorikoski un galvenajam redaktoram Atem Jēskeleinenam e-pastus, sūdzoties, ka viņam nav atvēlēts laiks komentāru sniegšanai pirms materiāla pārraidīšanas.

"Man nav nekāda respekta pret YLE, un tas neatšķiras no jūsu cieņas līmeņa pret mani. Mēs esam kvitā," teikts vienā no vēstulēm.

Premjers vēlāk atvainojās par e-pastiem un noliedza, ka būtu centies apturēt materiālu publiskošanu.

Jēskeleinens atzinis, ka apturējis turpinājumus reportāžām par Sipilas lomu Terrafame lietā, tomēr noliedza, ka būtu ierobežojis vārda brīvību.

"Šķiet, ka viņš (Eronens) nespēj pieņemt YLE žurnālistikas principus un vērtības. Pienācīga uzcītība un apgalvojumi, kas ir balstīti faktos, pētnieciskajā žurnālistikā ir būtiski," viņš skaidroja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits