Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Nirēji atraduši vēl 83 pie Itālijas krastiem nogrimušā imigrantu kuģa avārijā bojāgājušo mirstīgās atliekas

Nirējiem svētdien izdevies atrast vēl 83 pie Itālijas krastiem ceturtdien nogrimušā imigrantu kuģa avārijā bojāgājušo mirstīgās atliekas.

Oficiāli apstiprinātais kuģa avārijā bojāgājušo skaits tagad sasniedzis 194.

Joprojām nav zināms, precīzi cik cilvēku traģiskā negadījuma brīdī atradās uz kuģa. Kuģa pasažieru skaits tiek lēsts robežās no 480 līdz 518 cilvēkiem.

Pēc avārijas dzīvus izdevās izglābt 155 patvēruma meklētājus, tādējādi galīgais bojāgājušo skaits varētu būt ap 325 līdz pat 363 cilvēkiem.

Kā žurnālistiem svētdien pastāstīja policijas nirēju pārstāvis, "ik katrā kuģa daļā mēs redzējām daudz līķu. Kur vien lūkojāmies, visur bija līķi".

Nirēji cer, ka līdz otrdienai izdosies no ūdens izvilkt visus bojāgājušos.

Avārijā izdzīvojušie stāsta, ka viņi ir no Eritrejas un Lībijas un ka kuģis izbraucis no Misrātas ostas Lībijā.

Kad kuģī sācis ieplūst ūdens, pasažieri aizdedzinājuši segu, lai pievērstu robežsargu uzmanību, pastāstīja traģiskā jūras brauciena dalībnieki. Liesmas strauji izplatījušās, uz kuģa izraisot paniku, un tā rezultātā kuģis apgāzies un nogrimis. Lai paglābtos, cilvēki lekuši ūdenī.

Jau vēstīts, ka Itālijas krasta apsardze noliegusi apsūdzības, ka tā būtu vilcinājusies glābt slīkstošos afrikāņu imigrantus pie Lampedūzas salas.

Apsūdzības izteica vietējie zvejnieki, kas pirmie ieradās notikumu vietā un piedalījās imigrantu glābšanā.

Pēc zvejnieku stāstītā, krasta apsardze sākotnēji tikai filmējusi notikumus jūrā, kā arī atteicās uzņemt savā kuterī zvejnieku izglābtos cilvēkus, jo to viņiem liedzot protokols.

Tomēr krasta apsardze noliedza šīs apsūdzības, norādot, ka pirmais ziņojums par nelaimē nonākušo imigrantu kuģi saņemts ceturtdien plkst.7, pēc kā nekavējoties nosūtīti krasta apsardzes kuteri, kas notikumu vietā ieradās plkst.7.20 un sāka glābšanas darbus.

Gandrīz visi izglābtie ir vīrieši, radot bažas, ka vairums upuru ir fiziski vājākie pasažieri - sievietes, bērni un veci cilvēki.

Itālijas likumsargi apcietinājuši laivas kapteini - kādu 35 gadus vecu tunisieti, kurš iepriekš deportēts no Itālijas.

Kopš Tunisijas revolūcija 2011.gada janvārī izraisīja ķēdes reakciju Ziemeļāfrikā, atnesot haotiskas politiskās pārmaiņas un smagas ekonomiskās grūtības, Itālijas krastos ieradušies desmitiem tūkstoši imigrantu. Tomēr daudzi arī gājuši bojā, cenšoties šķērsot Vidusjūru.

Pagājušajā pirmdienā pie Sicīlijas noslīka 13 imigranti, kuri centās izpeldēt krastā pēc tam, kad viņu kuģis uzskrēja uz sēkļa.

Pēdējo 20 gadu laikā, zvejnieku kuģos un piepūšamajās laivās cenšoties nokļūt Eiropā, dzīvību zaudējuši 17 000 imigrantu, uzskata labdarības organizāciju tīkls Migreurop.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits