Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

NATO pastiprinās patrulēšanu Baltijas jūrā

Pēc nesenajiem zemūdens infrastruktūras bojājumiem reģionā, NATO pastiprinās patrulēšanu Baltijas jūrā, trešdien savā tīmekļa vietnē paziņojusi alianse.

Plānots veikt papildus novērošanas un izlūkošanas lidojumus, tai skaitā ar jūras patruļlidmašīnām, NATO agrīnās brīdināšanas un kontroles sistēmas (AWACS) lidmašīnām un lidrobotiem. Uz reģionu nosūtīti arī četri NATO kuģi, kas aprīkoti speciāli mīnu meklēšanai.

"Mēs turpinām uzmanīgi sekot situācijai un uzturam ciešus kontaktus ar mūsu sabiedrotajiem Igauniju un Somiju, kā arī mūsu partneri Zviedriju," norādīja NATO preses pārstāvja pienākumu izpildītājs Dilans Vaits. "NATO turpinās pielāgot savu jūras pozīciju Baltijas jūrā un veiks visus nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu sabiedroto drošību," viņš piebilda.

Kopš "Nord Stream" cauruļvadu sabotāžas 2022.gada septembrī NATO ir pastiprinājusi patrulēšanu kritiski svarīgas zemūdens infrastruktūras tuvumā un ir atbalstījusi tehnoloģiskās inovācijas, lai labāk atklātu jebkādas aizdomīgas darbības. Šā gada sākumā NATO izveidoja zemūdens infrastruktūras koordinācijas vienību, lai veidotu ciešākas saites starp valdībām, armijām, rūpniecības pārstāvjiem un aliansi, un kopš tā laika NATO Jūras spēku pavēlniecības ietvaros ir izveidots NATO Jūras centrs kritiskās zemūdens infrastruktūras drošības jautājumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits